Hoppa till huvudinnehållet

Fotbollsglädje på krogen – jubel och konfetti när Sverige vann: ”Blev en riktigt kul match”

Publicerad:
Fotbollstokiga familjen Andersson/Sahlén såg matchen på O’Learys. På bild: Thomas Andersson, Magdalena Andersson, Jonas Andersson, Karin Sahlén, Olle Sahlén och Erik Sahlén.
Fotbollstokiga familjen Andersson/Sahlén såg matchen på O’Learys. På bild: Thomas Andersson, Magdalena Andersson, Jonas Andersson, Karin Sahlén, Olle Sahlén och Erik Sahlén. Foto: Tommy Andersson

O’Learys i Karlstad valde att öppna tidigare för att visa Sveriges kvartsfinal, och supportrarna – de hittade dit.

– Det är jättekul, vi kommer att öppna tidigare även på tisdag för att kunna visa Sveriges semifinal, säger Emma Gradén som arbetar på O’Learys.

Matcherna i årets fotbolls VM startar tidigare än de flesta pubars öppettider, och innan det är lagligt att servera alkohol. Sportpuben O’Learys löste det genom att öppna för brunch.

När VF besökte O’Learys under fredagens kvartsfinal var de flesta borden fulla och det var konfettiregn och jubel i lokalen när slutsignalen ljöd.

På plats fanns bland annat familjen Andersson/Sahlén klädda i blågult dagen till ära.

– Vi kommer från Varberg, och ska egentligen upp till Dalhalla för att kolla på en konsert med Benjamin Ingrosso. Men i natt sov vi i Karlstad, och för oss var det viktigt att vi kunde kolla på matchen innan vi åkte vidare. Det blev en riktigt kul match där Sverige hade marginalerna på sin sida, säger Karin Sahlén.

Emma Gradén tycker det är roligt att jobba under Sveriges matcher.
Emma Gradén tycker det är roligt att jobba under Sveriges matcher. Foto: Tommy Andersson

Även under söndagen öppnade O´Learys tidigare för att visa åttondelsfinalen mot USA.

– Då var det ännu mer folk här, så vi trodde nog att det skulle bli lite mer folk idag med, säger Emma Gradén som jobbar på O’Learys.

Artikeltaggar

AlkoholBenjamin IngrossoDalhallaFotbollJonas AnderssonKarlstadKonserterMagdalena AnderssonMänskligtMat och dryckThomas AnderssonUSA

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.