Hoppa till huvudinnehållet

Kraftigt berusad man körde rakt in i trädgård: ”Kunde inte förhöras”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 50-årsåldern körde på tisdagskvällen rakt in i en trädgård i området Laskerud i Molkom. Mannen är nu frihetsberövad, misstänkt för rattfylleri.

Strax efter klockan tio på tisdagskvällen ringde en boende på adressen till SOS och slog larm om en trafikolycka efter att ha sett en bil inne på sin trädgård.

En polispatrull skickades omgående till platsen.

– När vi kommer fram är föraren tydligt påverkad och han blir då gripen misstänkt för rattfylleri. Vi tar reda på information om mannen och bildar oss en uppfattning om vad som hänt. Han hade inte ådragit sig några skador som krävde vidare sjukhusvård, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen ska mannen, som var ensam i bilen, inte ha kört in i någon byggnad.

– Nej, han har kört av vägen och in i en trädgård. Se kan jag inte se i rapporten om det blivit några skador på saker på tomten, men sen kan ju eventuella gräsmattor ha blivit skadade.

Kan omrubriceras

Polisen rubricerar för tillfället händelsen som rattfylleri av normalgraden.

– Vi har tagit blodprov på mannen och vi har ännu inte fått svar på det. Det kan alltså i ett senare skede ändras till grovt rattfylleri. Men han var så pass berusad att vi inte kunde hålla förhör med honom direkt. Det dröjde några timmar innan vi kunde genomföra det, säger Christina Hallin.

Christina Hallin, polisens pressinformatör
Christina Hallin, polisens pressinformatör Foto: LARS HEDELIN

Finns flyktfara

Efter förhör anhölls mannen.

– Åklagare fattade det beslutet och anledningen till det är att han inte har ett svenskt personnummer och saknar en fast bostad i Sverige. Risken att han lämnar Sverige, innan utredningen är klar och eventuell dom faller, är stor. Då anhåller vi honom tills det att utredningen är klar när det finns en flyktfara.

– Det här blir en snabbutredning och oftast skriver en åklagare ut ett strafföreläggande, alltså böter, så att det inte behöver gå till en tingsrättsförhandling, säger Christina Hallin.

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättChristina HallinFörhörGripandenMolkomRattfylleri

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.