Hoppa till huvudinnehållet

Båt drev på Klarälven – orsakade räddningspådrag: ”Helt full av regnvatten”

Publicerad:
Arkivbild. Bilden har alltså inget att göra med den aktuella händelsen.
Arkivbild. Bilden har alltså inget att göra med den aktuella händelsen. Foto: Helena Karlsson

Räddningstjänsten larmades till Klarälven mellan Ambjörby och Backa i Torsbykommun efter att någon sett en drivande båt i älven.

Larmet inkom klockan 10.45 och räddningstjänsten var på plats med en styrka från Stöllet. Johan Westh ledde arbetet på plats.

– Vi har lokaliserat en drivande båt och fiskeredskap men inte kunnat bekräfta om det är någon som har ramlat i vattnet. Nu har vi lagt i en båt och ska åka motströms för att fånga in båten. Då kan vi se om den varit bemannad nyligen. Är det mycket regnvatten i den kanske man kan dra slutsatsen att det bara är en båt som slitit sig, säger han.

Johan Westh ledde arbetet på plats.
Johan Westh ledde arbetet på plats. Foto: Aron Eriksson

Man försökte att gå upp med drönare över området runt Klarälven för att se om man kunde se någon person.

– Ja, vi har försökt gå upp med drönare men det blåser just nu alldeles för mycket för det, säger Johan Westh.

En båt med ett fiskespö drev omkring i Klarälven. Vilket gjorde att personer befarade en drunkning och slog larm till SOS.
En båt med ett fiskespö drev omkring i Klarälven. Vilket gjorde att personer befarade en drunkning och slog larm till SOS. Foto: Johan Westh

Vid klockan 12 hade man fångat in båten till land.

– Båten var helt full av regnvatten och då kan vi konstatera att ingen har åkt i den på ett tag. Så vi drog in den till land och förtöjde den där, så får vi se om någon vill känna sig vid den. Det satt ett fiskespö i båten, men ska man ut och åka båt är det ju rimligt att man öser ur den först, säger Johan Westh.

Kort därefter avslutades räddningsinsatsen på platsen.

Artikeltaggar

AmbjörbyBåtarDrönareDrunkningKlarälvenOlyckor och katastroferSOS AlarmTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.