Hoppa till huvudinnehållet

Riksväg 62 avstängd efter kraftigt regn: ”Alldeles för riskabelt att ha den öppen”

Publicerad:
Riksväg 62 är avstängd till åtminstone onsdag efter att stora regnmängder förstört vägkanten.
Riksväg 62 är avstängd till åtminstone onsdag efter att stora regnmängder förstört vägkanten. Foto: Lukas Magnusson/Peab

Stora regnmängder har gjort att riksväg 62 har stängts av mellan Ransby och Brattmon i Torsby kommun.

– Det har runnit mycket vatten över vägen och vägkanten är trasig på flera ställen, säger Elinor Örtendahl, projektledare på Trafikverket.

Ovädret Hans förde med sig kraftigt regn till norra Värmland under tisdagen. Under morgonen stängdes riksväg 62 av i båda riktningarna mellan Ransby och Brattmon efter att skyfallen orsakat stora skador på vägkanten och området runt omkring.

– Själva vägen är intakt, men med tanke på hur underminerad den kringliggande terrängen är skulle det vara alldeles för riskabelt att ha den öppen för trafik, säger Elinor Örtendahl.

Hoppas öppna onsdag

Under tisdagen arbetade entreprenören Peab med att få bort vatten från vägen.

– De har byggt en vall bredvid så att allt vatten ska hamna i diket, säger Elinor Örtendahl.

Vägen kommer att vara avstängd under tiden som den görs farbar igen.

– Prognosen är att vi öppnar ett körfält med hjälp av trafikljus under onsdagen. Men allt beror på vädret. Skulle det komma skyfall under natten kanske planerna ändras.

Under tiden riksväg 62 är avstängd föreslås trafikanter som kör i norrgående riktning ta länsväg 954 mot Bograngen som sedan blir länsväg 964 mot Brattmon där de åker ut på 62:an igen. Färdrutten blir tvärt om för dem som åker i södergående riktning och då leder väg 954 till korsningen i Vägsjöfors.

Artikeltaggar

BograngenElinor ÖrtendahlOväderPeabRansbyRegnriksväg 62TrafikTrafikverketVäderVägsjöfors

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.