Hoppa till huvudinnehållet

Mittfältaren tillbaka i träning – men matchspel kan dröja: ”Får ta tiden som krävs”

Publicerad:
Reporter Simon Hennix
Simon Hennix
simon.hennix@vf.se
Johan Mårtensson gör sin första träning på över två veckor.
Johan Mårtensson gör sin första träning på över två veckor. Foto: Degerfors IF

Johan Mårtensson har inte tränat på över två veckor.

Men på tisdagsförmiddagen var han tillbaka efter hjärnskakningen.

– Jag blev väldigt glad av att se honom tillbaka, säger Degerforstränaren Andreas Holmberg.

Det var mot IFK Norrköping den 23 juli som Johan Mårtensson tvingades lämna i halvtid på grund av befarad hjärnskakning, efter att ett skott träffat honom rakt i huvudet. Han lämnade sedan arenan i förtid och har därefter inte tränat till nu.

För när laget återsamlades på tisdagsförmiddagen, efter en veckas spelledighet, var Mårtensson tillbaka på träningsplanen.

– Det är härligt att han är med igen, det är en viktig spelare för laget och gruppen. Jag blev väldigt glad av att se honom tillbaka. Sen kommer det ta lite tid för honom, men han är på gång och det var över förväntan i dag, säger Andreas Holmberg.

Räknar ni med att han kan spela redan på måndag?

– Nej, vi tar en dag i taget så får vi se hur han mår för varje dag. Vi får se helt enkelt när det är dags. I dag var han bara med fystränaren Johan Lundberg för att komma igång med lite boll, teknik och löpning. Han trappar upp allt längre fram så länge allt känns bra. Det får ta lite tid, det viktiga är att han kommer tillbaka och känner sig stark.

”Adde” Holmberg räknar inte med Mårtensson redan på måndag.
”Adde” Holmberg räknar inte med Mårtensson redan på måndag.

34-åringens återkomst är inte det enda glädjeämnet på skadefronten. Förutom långtidsskadade Nikola Durdic och Dijan Vukojevic väntar en hel träningsvecka med skadefri trupp.

– Det ser väldigt bra ut. Vi fick tillbaka Alexander Heden Lindskog i dag bland annat.

Seger i ryggen

Att laget lyckades resa sig från käftsmällen mot IFK Norrköping och i omgången efter besegra Brommapojkarna med 2–0, får anses vara viktigt på flera plan.

Dels den poängmässiga aspekten för tabelläget – men även med tanke på att laget nu kunnat gå in i två raka träningsveckor som segrare.

– Den var väldigt skön och en viktig sådan. Det ger oss lite självförtroende och energi, sen ska vi inte nöja oss här. Vi behöver fortsätta med vår utveckling i varje träning fram till Värnamomatchen förts och främst, säger Degerforstränaren.

Det är ett lag med vind i seglen som på måndag reser ner till Småland.

– Spelarna är energifyllda där jag tycker vi hade bra intensitet på träningen i dag. Det såg bra och hungrigt ut för att vara ett förstapass efter några dagars ledighet.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollJohan Mårtensson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.