Hoppa till huvudinnehållet

Ejdsell om nygamla positionsskiftet – och den oförskämt pigga kroppen

Publicerad:
Victor Ejdsell gjorde förra säsongen 30 poäng på 46 matcher i grundserien.
Victor Ejdsell gjorde förra säsongen 30 poäng på 46 matcher i grundserien. Foto: Tommy Andersson

Färjestad har vässat centersidan och valt att flytta ut Victor Ejdsell som forward.

Ett positionsskifte han tror kommer lyfta både sig själv och laget.

– Det har jag saknat lite grann som center, berättar Ejdsell.

Slutlekt för Forsell – nu väntar det tuffa andra året: ”Vet vad som krävs”Wikstrand om tunga perioden och vägen tillbaka: ”En kniv i bröstet”Lindqvist om stjärnspäckade kedjan – hyllar nyförvärvet: ”Grymma kvaliteter”

Första ”riktiga” träningsveckan är avklarad för Färjestad – som inte hållit igen det minsta.

Den tuffaste dagen?

Fredagen.

– Det har faktiskt varit en jäkla tuff vecka och innan dagens ispass hade vi troligtvis det tuffaste fyspasset också. Det kändes att man levde i dag. Helgen kommer ganska lägligt får man säga, säger Ejdsell och ler, efter veckans sista pass.

Men bortsett från smärtan har längtan till att få dra i gång igen varit lång. För till skillnad från sommaren i fjol har Färjestadsspelarna denna gång haft en hel försäsong på sig att hitta tillbaka till hockeysuget.

– Det är väl på gott och ont. Det är klart man vill spela så långt in som möjligt, men vi får också upp en bra fysik på alla gubbar nu. Det är bara att göra det bästa av det, man kan inte älta det som har hänt. Vi får vara glada över vilka möjligheter vi har nu i stället.

Ett klassiskt påstående vid den här tiden på året är att stora kroppar har en tendens att vara segstartade. Något som däremot inte gick att se på Victor Ejdsell under fredagens ispass – en åsikt han delar.

– Jag kände mig faktiskt oförskämt pigg i dag, där känslan efter gårdagen var något helt annat. Det är så det är vid detta stadium, det kommer och går. Men överlag är statusen på kroppen ändå god. Jag ser fram emot det som komma skall!

Positionsbyte

Något 28-åringen också kan se fram emot är en säsong med forward som utgångsposition. Där har det varit ett kontinuerligt skifte från säsong till säsong, om det är som center eller forward hagfôrsingen ska användas.

I år har Färjestad rustat ordentligt på centersidan där den ordinarie uppsättningen består av David Tomásek, Linus Johansson, Joel Kellman och Marcus Westfält. Utöver det finns Patrik Lundh och Victor Ejdsell – och för del delen Per Åslund, med sporadiskt vikarierat när det rått centerbrist i laget – att tillgå om behovet skulle finnas.

– Det kommer vara bra för laget att ha spelare som fyller upp luckor om det sker skador, eller vad det nu handlar om. Jag tycker laget ser oerhört spännande ut med olika komponenter att utnyttja, säger Ejdsell, som nu alltså blickar mot en säsong som forward.

Victor Ejdsell har gjort totalt 84 SHL-mål i Färjestadströjan.
Victor Ejdsell har gjort totalt 84 SHL-mål i Färjestadströjan. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

– Jag ser fram emot det, även om jag är ganska nöjd med insatsen som center i fjol. Det finns däremot styrkor mitt spel som jag inte tycker har kommit fram där riktigt.

Vad syftar du på?

– Jag gillar den här ”edgiga” gå på kassen-stilen och forechecka lite mer. Jag tycker själv att jag är bra på att få fast pucken och vinna den långt fram, vilket ger mer zontid åt laget. Det har jag saknat lite grann som center. Visst, det gäller att hitta en balans, men där var det betydligt mer ligga rätt och läsa spelet.

Snart premiärmatch

Sedan återkomsten till Sverige från de två åren i Chicago Blackhawks organisation, inleder Victor Ejdsell sin femte säsong i grönvitt. Och tongångarna kring nyförvärven är redan positiva.

– Det är spännande grupp. Går man in i omklädningsrummet och tittar på tavlan ser vi fyra gedigna kedjor. Det gäller att spela bra och visa att man vill vara på isen. Det är en bra konkurrens som gör gott för laget.

Formationerna så här långt

Backar:

Joel Nyström - Carl Dahlström

Albert Wikman - August Tornberg

Mattias Göransson - Hugo Hell

Jonathan Andersson - Axel Bergkvist

Forwards:

Joakim Nygård - David Tomásek - Michael Lindqvist

Marcus Nilsson - Marcus Westfält - Henrik Björklund

Liam Öhgren - Linus Johansson - Patrik Lundh

Victor Ejdsell - Joel Kellman - Lucas Forsell

Saknas: Jérémy Groleau, Magnus Nygren, Mikael Wikstrand, Per Åslund och Oscar Lawner

Här är säsongens första FBK-formationer: ”Sett ut som han passar in”

Nästa vecka åker laget till Strömstad för det årliga medverkandet i Strömstad Hockey Classic. Färjestad inleder försäsongsturneringen mot Leksand på torsdag och avslutar med att möta Frölunda två dagar senare.

– Allting går väldigt fort och man känner sig fortsatt ringrostig. Pucken blir lite fel och tajmingen är inte helt perfekt, men man måste ju börja någonstans och det kommer ändå bli kul att få åka i väg med grabbarna framför allt, säger Ejdsell.

Slutlekt för Forsell – nu väntar det tuffa andra året: ”Vet vad som krävs”Wikstrand om tunga perioden och vägen tillbaka: ”En kniv i bröstet”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.