Hoppa till huvudinnehållet

Brukare till attack mot personal – bet sönder tröja och kastade stol

Publicerad:
Reporter Julia Jakobsson
Julia Jakobsson
julia.jakobsson@nwt.se
Den boende blev upprörd och bet tag i personalens tröja. Genrebild.
Den boende blev upprörd och bet tag i personalens tröja. Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Enligt en anmälan gjord till Arbetsmiljöverket blev en boende på ett äldreboende i Hammarö kommun upprörd och tog till våld mot personalen. Personen bet och rev sönder personalens tröja, samt kastade en stol.

På ett äldreboende i Hammarö kommun var det en av de boende som blev upprörd och attackerade personalen.

Det var när de båda kom tillbaka från en promenad som situationen plötsligt urartade.

Personalen bad brukaren att sätta sig i soffan medan hen skulle städa toaletten, men brukaren satt inte kvar länge utan gick snart upp för att leta efter något i ett köksskåp.

När personalen fick syn på brukaren försökte hen få den boende att gå tillbaka till soffan och vänta, varpå den boende blev upprörd.

Den boende tog då tag i personalens arm och började bita och riva sönder personalens tröja. När personalen kom loss valde den boende att istället kasta en stol mot hen.

Vårdgivaren valde då att lämna rummet i cirka 30 sekunder för att ge den boende en chans att lugna ned sig, vilket hen också gjorde.

Händelsen är anmäld av arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArbetsmiljöverketVård och omsorgVårdgivareVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.