Hoppa till huvudinnehållet

17-åring ofredade flicka sexuellt – och hotade henne till livet via Snapchat

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
Foto: Helena Karlsson

En 17-årig pojke åtalas för flera fall av sexuellt ofredande mot barn och olaga hot.

Han ska bland annat ha utsatt en 13-årig flicka för sexuellt ofredande – och sedan hotat döda henne.

Under hösten 2022 ska pojken, som nu är 17 år, ha tagit tag i en 13-årig flicka, hållit armarna om henne, tagit på hennes rumpa och försökt pussa henne. Brottet ska ha begåtts på en skola i västra Värmland.

Han ska också ha skickat ett flertal meddelanden till flickan, med sexuellt kränkande innehåll. Enligt åtalet mot honom ska han bland annat ha skrivit ”jag älskar dig bby” och ”du har stora tuttar”.

Samma höst som de sexuella ofredandena ägde rum ska 17-åringen ha skickat ett röstmeddelande till flickan på Snapchat där han sa att han skulle döda henne.

För ovanstående handlingar åtalas han för två fall av sexuellt ofredande mot barn och ett fall av olaga hot. Men i mars 2023 ska han ha gjort sig skyldig till ytterligare två olaga hot när han befann sig på ett HVB-hem på en annan ort i Sverige.

Han ska då bland annat upprepade gånger ha sagt till en anställd att han skulle knocka henne och sprungit mot henne med knuten näve.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättOfredandeOlaga hotSexuellt ofredandeSnapchatVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.