Hoppa till huvudinnehållet

Dags för Kil hela veckan: ”Blir en mötespunkt”

Publicerad:
Arkivbild från Kil hela veckan 2022.
Arkivbild från Kil hela veckan 2022. Foto: Tommy Andersson

I över 50 år har Kil hela veckan arrangerats, lördagen den 5 augusti drar årets evenemang i gång.

– Det är alltid en trevlig vecka som blir till en mötesplats för Kilsborna, säger Elisabeth Johansson, kultur och fritidssamordnare på Kils kommun.

Kil hela veckan går i år av stapeln mellan 5 och 13 augusti, och arrangeras av Kils kommun med hjälp av föreningar, företagare, studieförbund och kyrkor på orten.

– Det här är en sådan vecka där man kan stöta på folk man inte sett på länge, kanske en klasskamrat man inte sett på tio år. Det är många som exempelvis flyttat härifrån som passar på att hälsa på sina föräldrar eller släktingar under den här veckan - just för att det sker så mycket.

Programmet innehåller drygt 60 programpunkter, bland annat Kils stadslopp, motorträff, underhållning av Andreas Jonsson med Pink Cadillac band och av Ida Hallquist.

– Något som är nytt i år är drive in bio så det hoppas jag kommer locka många. Sedan är alltid föreningsparaden den största höjdpunkten på veckan, där vi har många föreningsaktiva som får chansen att visa upp sin verksamhet, säger Elisabeth Johansson.

Artikeltaggar

Andreas JonssonEvenemangIda HallquistKulturKyrkorNöje/KulturUnderhållning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.