14-åriga Alde Svanqvist bakar bröd för hemleverans på söndagar.
Senast gick hälften av intäkterna, 413 kronor, till Barncancerfonden.
– Mamma och jag tyckte att det var en bra idé att skänka till någon välgörenhet. Det blev ganska mycket till slut faktiskt, säger hon.
Tre söndagar i rad har Alde bakat och levererat frukostbröd till invånarna i Skåre och Stodene utanför Karlstad. I söndags stod frukostfrallor på menyn.
Och det har varit så populärt, att Alde fått stänga för beställningar för att hinna baka.
– Det har blivit väldigt populärt, jag har bakat mycket bröd, säger hon.
Baka till fikat
Hennes bakintresse började när hon stod i köket med sina föräldrar, men att hon började baka nu är av en helt annan historia.
– Mamma tyckte att jag satt och inte gjorde så mycket så då föreslog hon att jag kanske skulle baka bröd eller nåt och sälja. Jag har alltid gillat att baka bröd så då testade jag, och det har varit kul.
Vad bakar du helst, är det frukostbröd?
– Ja, jag tycker det är kul att göra lite mer avancerade bröd och bröd som jäser mycket, och experimentera med det.
Bröden som Alde sålt har testats på familjen först. Åtminstone två gånger har de fått provsmaka för att hon ska lära sig brödet innan det säljs.
Nu till söndagen kommer hon inte att baka frukostbröd, utan då lutar det mer åt att baka till söndagsfikat.
– Jag har ett eget recept på chocolate chip cookies som jag tänkte baka, och leverera vid 13-tiden. Det är ett recept som pappa började göra som jag nu utvecklat vidare.
Kommer du att baka till fler söndagar?
– Jag tror det, kanske inte jättemycket nu när skolan börjar. Men någon söndag tror jag i alla fall.