Hoppa till huvudinnehållet

Valsarna släpper förare – lagledaren kan lämna efter säsongen: ”Blev inte som vi tänkt”

Publicerad:
Valsarna får tillbaka Antonio Lindbäck på torsdag och lagledaren Steve Lennartsson berättar om läget i laget.
Valsarna får tillbaka Antonio Lindbäck på torsdag och lagledaren Steve Lennartsson berättar om läget i laget. Foto: Peter Bäcker

Transferfönstret stänger vid midnatt och trots frågetecken i truppen kommer Valsarna inte värva.

Samtidigt lämnar Steve Goret klubben.

– Vi fick det inte riktigt att fungera, säger lagledaren Steve Lennertsson om fransmannen Goret.

Efter ett litet uppehåll kör Valsarna på torsdag hemmamatch mot Örnarna. Då räknar Lennartsson med att få tillbaka stjärnföraren Antonio Lindbäck samtidigt som Jonathan Ejnermark läkt sin stukade tumme.

Men dessvärre ser klubben ut att få klara sig utan Lasse Fredriksen resten av säsongen. Kring finska föraren Timi Salonen är det mer positivt. Salonen som nyligen opererade nyckelbenet kan återvända innan säsongen är över.

– Skadeläget med Fredriksen är fortfarande oklart, jag är rädd att han missar hela den svenska säsongen. Kanske kan han hinna tillbaka till slutet av den engelska säsongen, som pågår lite längre. Jag vill heller inte pressa honom till att köra för oss, säger Lennartsson och fortsätter:

– Salonen är under läkningsprocess men är nog tillbaka först i slutspelet.

Lennartsson berättar att klubben övervägt att stärka upp inför slutskedet men väljer att inte göra det. I natt stänger dessutom transferfönstret.

– Att förändra i truppen kan också skapa oro. I och med att vi har ett snittak på 11.0 så börjar vi förändra kan det vara någon som skulle åkt som inte får det, så det händer inget mer med Valsarnas trupp 2023.

Det sista som skedde med truppen var att fransmannen Steve Goret lämnade.

– Han är utskriven, det finns heller inga ekonomiska frågor mellan oss som behöver lösas utan han fri. Det blev inte som vi hade tänkt.

Lennartsson kan lämna efter säsongen.
Lennartsson kan lämna efter säsongen. Foto: Peter Bäcker

Har ni en tillräckligt bra trupp för att vinna i år igen?

– Det tycker jag. Sen är det många faktorer som måste stämma, skador och att Antonio får köra med oss och inte träna eller köra matcher i Polen. Vi kan sluta femma i serien och missa slutspel men vi kan också vinna – så små är marginalerna. Men i dagsläget ser vi inte några krockar för Antonio, men det är vanskligt med Polen. Inställda matcher kan läggas på veckodagar och om det har vi inget att säga till om. Polen styr allting eftersom de betalar bäst.

Efter veckans match kör Valsarna mot Njudungarna den 9 augusti, en flyttad match. Därefter väntar hemmamatcher mot Solkatterna 16 augusti och Griparna dagen efter.

– Inte optimalt med två matcher efter varandra, men vi måste göra så för sen startar slutspelet.

Säsongen börjar sakteliga lida mot sitt slut och Lennartsson har börjat fundera kring sin framtid som lagledare för Valsarna.

– Vi har diskuterat och den här gången är vi inte oense om något, skrattar Lennartsson och fortsätter:

– Men jag känner att det är för långt för jag bor strax utanför Vetlanda, resorna är inget problem. Däremot saknas närheten till klubben när jag inte bor i Hagfors. Jag tycker att klubben borde ha en långsiktig lagledare med en närhet. Sen har vi inte tagit något beslut, så vi får se, säger han.

Artikeltaggar

SpeedwaySteve LennartssonValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.