Hoppa till huvudinnehållet

Sa åt kvinna att dricka sprit och kysste hennes hals: ”Drack en hel liter vodka”

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
Foto: Helena Karlsson

En kvinna stod och väntade på ett par bekanta när en man plötsligt kom fram och ofredade henne.

Nu åtalas en 36-åring för brottet.

Natten till nyårsdagen stod en kvinna på Stora torget i Karlstad och väntade på sina vänner. Hon hade precis firat nyår och var vid det aktuella tillfället ensam.

En 36-årig man ska då, enligt åtalet mot honom, ha kommit fram till henne, sagt åt henne att dricka sprit, hållit ett hårt tag om hennes armar och pussat henne på halsen – allt mot hennes vilja.

Kvinnan räddades av att hennes vänner kom och avbröt mannen. Han ska då ha lämnat platsen men sprungits ikapp och tagits med till en polispatrull som befann sig i närheten.

”Brukar inte dricka”

I förhör säger mannen att han varken kan erkänna att förneka misstankarna mot honom eftersom han inte minns vad som har hänt.

– När jag dricker vet jag inte vad jag gör. Jag brukar inte dricka, säger han till polisen.

Enligt mannen ska han inte ha druckit på 20 år, men just den här nyårsaftonen hade han dragit i sig en hel flaska vodka.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörKarlstadNyårStora torgetÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.