Hoppa till huvudinnehållet

Axelsson återvänder till division 1-klubben

Publicerad:
Reporter Simon Hennix
Simon Hennix
simon.hennix@vf.se
Robin Axelsson återvänder till Hagfors IBS.
Robin Axelsson återvänder till Hagfors IBS. Foto: Hagfors IBS

Robin Axelsson gjorde sju säsonger i Hagforsdressen.

Nu återvänder den före detta målvakten, fast som assisterande tränare.

– Det känns verkligen jättebra att Robin blir med i tränarstaben, säger Thomas Gadevall i sportgruppen.

Det blev totalt 117 A-lagsmatcher, fördelat på två olika sejourer, för 30-åringen i Hagfors IBS – som lämnade innebandyklubben förra våren.

Målvakten bytte till Skattkärr i division 2, som mitt under säsong sattes stopp på grund av knäskada. Robin Axelsson gick i stället över som tränare och var med och ledde laget till serieseger.

Efter säsongen tog Axelsson plats i Hagfors sportgrupp, men fick därefter även förfrågan om rollen som assisterande tränare.

– Ska bli riktigt kul! Jag klickar bra med Niclas och tror det kommer fungera kanon. Ifjol fick jag hoppa in med kort varsel i Skattkärr och både jag och kollegan var helt nya som tränare, samtidigt var det väldigt roligt och gav lite blodad tand att fortsätta. Jag ser framemot att jobba med Niclas som har mycket rutin att dela med sig av, säger han i ett pressmeddelande.

Dubbla stolar

Till kommande säsong sitter han på dubbla stolar – i sportgruppen och som tränare.

– Sportgruppen har bearbetat mig i några år att jag skulle gå med när jag slutade spela, så där behövde jag inte fundera så mycket. När frågan kom om tränaruppdraget ville både jag och de andra i sportgruppen att jag skulle fortsätta även där, vi är totalt fem personer i gruppen och kan fördela ut uppgifter på ett bra sätt.

Thomas Gadevall, sportgruppen:

– Det känns verkligen jättebra att Robin blir med i tränarstaben, både sett till vad han kommer kunna bidra med innebandymässigt och som person i gruppen. Han kommer förstås in med mycket erfarenhet från att spela i förbundsserierna, men också viktig erfarenhet från att ha tränat ett seniorlag. Vi tror att han och Niclas kommer komplettera varandra mycket bra och samtidigt fungera bra tillsammans, säger han.

Artikeltaggar

Hagfors IBSInnebandyRobin Axelsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.