Hoppa till huvudinnehållet

Jag som vikarie kräver min lön varje månad

Publicerad:
Reporter Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
redaktion@vf.se
Hur ska jag som vikarie kunna försörja mig eller min familj när jag inte får lön för det jag jobbat för, undrar signaturen vikarie Sunne kommun.
Hur ska jag som vikarie kunna försörja mig eller min familj när jag inte får lön för det jag jobbat för, undrar signaturen vikarie Sunne kommun. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är vikarie inom Sunne kommun och varit det 14 år. Jag har två barn, plus två bonusbarn. Jag har alltid haft jobb "mitt levebröd" som ni förstår. Jag täcker upp för sjukdom men även för semester tider. Jag tackar nej till min egen semester för att snällt ta det i pengar.

Självklart ska mina kollegor få semester. Jag jobbade juni på schema. Och i slutet av juni övergick jag till timmar inom pool system "vikarie bokningar". Jag som vikarie sliter för varje krona för att försörja min familj. Till det som gör mig arg är öppna min lönespecifikation idag . 2 300 kronor ? Ja ni läste rätt. 2 300 kronor för nich full arbetsmånad, i juni.

Ringer självklart upp min chef för att kolla upp något är galet. Svaret är jag får min juni, juli lön i augusti. Hur ska jag som vikarie kunna försörja mig eller min familj när jag inte får lön för det jag jobbat för ?

Jag förstår det glapp mellan månad och timanställning. Men min juni lön har jag ju rätt till. Är ju inte så hyran, maten, bilen och barnen kan hoppa över sin ekonomiska del. Jag som vikarie kräver både min lön varje månad. Och tacksamhet för att jag ställer upp.

Eller är det så att vi alla vikarier ska säga nej till jobb näst sommar ? För vad gynnar det oss när vi får bo på gatan. Vem försörjer oss då?

Vikarie Sunne kommun

Artikeltaggar

ArbeteLönerSemesterSunneSunne kommun