Hoppa till huvudinnehållet

Juniorernas knall – tog Hammarö till division 1

Publicerad:
Laget som tog Hammarö Golfklubb till division 1. Från vänster: Hampus Ericsson, Malte Åkesson, Liam Gustavsson, Alexander Finnson, Adrian Larsson, Alvin Åkesson och Emil Savolainen. Utanför bild coach William Persson.
Laget som tog Hammarö Golfklubb till division 1. Från vänster: Hampus Ericsson, Malte Åkesson, Liam Gustavsson, Alexander Finnson, Adrian Larsson, Alvin Åkesson och Emil Savolainen. Utanför bild coach William Persson. Foto: Hammarö Golfklubb

Hammarö Golfklubbs herrlag är klart för spel i division 1. Detta tack vare lysande spel av klubbens juniorer i helgen.

Vid Kobergs GK spelades under förra veckan SM för klubblag i division 2. I helgen stod det klart att Hammarö Golfklubb är klart för division 1-spel, efter att ha vunnit tävlingen.

Laget, som enbart består av juniorer och har en snittålder på 16,83, imponerade stort.

Malte Åkesson, 20, som är den äldsta spelaren i laget är mycket nöjd med helgen som var.

– Känns jättekul och lite oväntat. Tror att ingen hade förväntat sig detta egentligen. Vi hade bara tänkt att göra det så bra som möjligt. Så väldigt roligt.

Laget är en talangfull grupp som har möjlighet att utvecklas en hel del framöver.

– Jag sa det till en av våra coacher att ”ge det här laget något år, så kan de vara riktigt bra”. Då helt ovetandes om att vi skulle vinna, säger Malte och berättar vad han har för egna mål framöver:

– Jag vill ta min golf så långt som möjligt. Etablera mig på så hög nivå som möjligt. Så nu blir det en extra morot att gå upp en division och få möta ännu vassare lag.

Under tävlingen skedde också något så sensationellt som en ”hole in one”. Det av lagets 14-åring, Liam Gustavsson.

– Det var på en par tre. Jag såg att det var en bra sving och så sträckte han ut armarna plötsligt och sa ”den gick i”. Så det var coolt, säger Malte.

Klubbens damlag spelade också i helgen. De tävlade på Lundsbrunn GK och blev femma.

Det här är första gången på många år som Hammarö Golfklubb har både ett dam- och herrlag i seriespel.

Artikeltaggar

GolfHammarö GKLundsbrunn GK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.