Hoppa till huvudinnehållet

Valsarnas osannolika vändning – trots ny befarad skada: ”Fördes till sjukhus”

Publicerad:
Jonathan Ejnermark avbröt matchen efter tredje heatet. Arkivbild.
Jonathan Ejnermark avbröt matchen efter tredje heatet. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Valsarna stod för en makalös insats på soliga Tallhult under fredagskvällen.

Trots det tidiga tappet av Jonathan Ejnermark lyckades värmlänningarna vända underläge till en 48-42-seger mot Gislaved.

– Vi hade inte mycket att säga till om i början, konstaterar lagledare Stewe Lennartsson.

Krasch och en befarad skada när Valsarna förlorade andra raka

Valsarna fick klara sig utan Antonio Lindbäck som var i Polen och körde, samt Timi Salonen som under torsdagsmatchen utgick skadad efter en otäck krasch och nu tvingas till operation.

– Nyckelbenet är av och förhoppningsvis ska han vara framme i Finland nu, säger Lennartsson.

Redan i heat tre var dock nästa skademardröm ett faktum när Jonathan Ejnermark gick omkull och fick vårdas av ambulanspersonal på plats.

Tidigare, redan i heat ett, syntes även Glenn Moi och gästernas Theo Bergqvist köra omkull i banans första kurva efter att ha kört in i varandra. Duon verkade dock okej, till skillnad från Ejnermark som tvingades avbryta matchen.

– Jag vet inte så mycket kring hans status just nu, vet att de lindade armen på honom och att de lämnade för att åka till sjukhus.

Ejnermarks pappa berättar även han att vilken typ av skada det rör sig om ännu är oklart – dock poängterar han att sonen hade riktigt ont i hand och tumme.

Ny förare kan ansluta

Matchens första femetta gick till Gislaved i heat sex som då var i en 16-14-ledning. I heat nio stod värmlänningarna för sin och matchens andra femetta när Mitchell Cluff och Glenn Moi höll undan och var i täten enda från start.

Trots Valsarnas tunga avbräck i Ejnermark stod man för en mycket imponerande insats. Efter heat elva var det ombytta roller och värmlänningarna kunde för första gången i matchen gå upp i ledning, 37-35.

Valsarna levlade upp ytterligare och stod för en stark slutspurt när de noterades för tre raka femettor som innebar en seger, 48-42.

– Jag vill hylla bröderna Lundquist, de står för en riktig kämpar insats. De har åkt som sjunde eller reserv mest och nu fick de smyga sig in i matchen, och gjorde det mycket bra. Jag är väldigt nöjd!

Valsarna som drabbats av en hel del skador senaste dagarna kan komma att plocka in någon förare tillfälligt, berättar lagledaren.

– Vi ska titta över alla skador noga, men det kan hända att någon presenteras under nästa vecka.

Allsvenskan 2023
LagAntal matcherLagbonusSumma poängLagpoäng
1. Gislaved Speedway103467-41515
2. Vargarna72361-26814
3. Valsarna80354-36510
4.Njudungarna71340-2709
5. Griparna81315-3657
6. Örnarna60256-2844
7. Solkatterna80278-4042

Artikeltaggar

Antonio LindbäckGlenn MoiJonathan EjnermarkSportTallhult motorstadionTimi Salonen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.