Hoppa till huvudinnehållet

31-åring dömd för grov kvinnofridskränkning – hotade med kofot

Publicerad:
20180307 - Arrangerad bild av man som slår kvinna.Foto: anders Wiklund / TT / Kod 10040
20180307 - Arrangerad bild av man som slår kvinna.Foto: anders Wiklund / TT / Kod 10040 Foto: Anders Wiklund/TT

En 31-årig man, hemmahörande i västra Värmland som stod åtalad för grov kvinnofridskränkning av en närstående kvinna har nu dömts av Värmlands tingsrätt.

Mannen hade under flera månaders tid slagit och sparkat på sin dåvarande partner. Vid ett tillfälle har han dragit henne till golvet på från en stol och hon har då fallit såpass illa att hon var tvungen att uppsöka läkarvård. 31-åringen har även vid flera tillfällen tagit grepp om kvinnans hals och även hotat henne, både verbalt men också fysiskt med både en kniv och en kofot.

Mannen har i tingsrätten erkänt flera av åtalspunkterna gällande våld mot kvinnan, både slag och tillfällen då han knuffat henne och kastat henne till golvet.

Mannen döms nu för grov fridskränkning och grovt olaga hot men frias från försök till misshandel.

Mannen döms till fängelse i ett år och fyra månader och att betala ett skadestånd till kvinnan på 110 000 kronor, för den kränkning hon fått utstå samt för sveda och värk.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseGrov fridskränkningGrov kvinnofridskränkningMisshandelVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.