Hoppa till huvudinnehållet

Smaksensationer som bara blir bättre tillsammans

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Det är inte mycket som slår jordgubbar på sommaren, men att kombinera det med kolasås och vaniljglass...
Det är inte mycket som slår jordgubbar på sommaren, men att kombinera det med kolasås och vaniljglass... Foto: Christine Olsson / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vaniljglass, kolasås och jordgubbar.

Det är någonstans en jäkla tur att jordgubbarna kostar så mycket, jag hade nog fullständigt förätit mig på ovanstående annars.

Just hur något kombinerat med något annat kan bli en så formidabel fullträff är alltid fascinerande. Vi har klassiker som nybakta bullar och ett kallt glas mjölk också, spaghetti och köttfärssås och den senaste favoriten är den som den här texten hänger upp sig på.

Just jordgubbar är ju en rätt typisk sommarklassiker. På vintern passar julmusten till i stort sett vad som helst, och en tunn skiva julskinka på en färsk, mjuk smörgås med sötstark senap på... det blir något att längta efter i höst.

Snart är vi väl där. När detta publiceras har undertecknad nästan passerat hälften av semestern och har jag inte förstört magen med vaniljglass, kolasås och jordgubbar så lär vi ses igen i höst.

Märks det att jag är hungrig när detta skrivs? Undrar om det finns vattenmelon kvar. Det och fetaost...

Har du andra kombinationer som blir hur bra som helst tillsammans? Kanelbulle och kaviar? Eller något annat? Mejla mig gärna!

Ha en trevlig sommar!

Artikeltaggar

Mat och dryckSemesterVinter