Hoppa till huvudinnehållet

Senaste nytt – så mår ”Svennis” i dag: ”Han är inte som förr”

Publicerad:
Statusuppdatering om ”Svennis”.
Statusuppdatering om ”Svennis”. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Det råder fortsatt tystnad om Sven-Göran Erikssons faktiska mående.

Men nu får vi åtminstone en hint om det.

– Det går lite upp och ned, berättar Anders Runebjer till GP.

Det var för ungefär fem månader sedan som det bekräftades att ”Svennis” drabbats av hälsoproblem.

Därefter gick två månader innan han gav ett eget uttalande:

– Jag mår bra, egentligen. Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom. Det jobbas på att göra det bättre och det är som det är. Jag har mina bra dagar, och några som inte är lika bra ibland. Jag fungerar ganska bra. Det är stor skillnad mellan att göra det man vill och har lust med och det man faktiskt orkar, sa han till Sportbladet och fortsatte:

– Från och med nästa vecka tänkte jag försöka se några träningar med Karlstad Fotboll.

Men sedan dess har orden varit få, men funderingarna desto fler. Nu har Sven-Göran Erikssons vän och ombud, Anders Runebjer, gett ny statusuppdatering.

– Det är ingen förändring sedan senast. Han får behandling och han fokuserar på den, säger han till GP, och syftar på en intervju med Expressen från mars där Runebjer berättade att ”Svennis” genomgår behandling.

”Inte som förr”

Åt vilket håll måendet är på väg kan han inte svara på. Dock ger Runebjer en hint om att 75-åringen dessvärre inte är sig själv till 100 procent.

– Han är inte som förr. Det är inte den gamle ”Svennis” som var full av energi som han alltid var. Det går lite upp och ned, säger vännen.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollSven-Göran Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.