Hoppa till huvudinnehållet

Bra start på sommaren i Branäs

Publicerad:
Branäs öppnade för säsongen på midsommarafton och har därmed knappt hållit öppet en månad. Premiären lockade många midsommarfirande cyklister.
Branäs öppnade för säsongen på midsommarafton och har därmed knappt hållit öppet en månad. Premiären lockade många midsommarfirande cyklister. Foto: Branäs

En ny lekpark, cykelleder för alla och en vidunderlig utsikt. Branäs satsning på sommaröppet för andra året har blivit en lyckad satsning.

– Det har gått som vi tänkt oss. Vi är väldigt nöjda med antalet gäster, även om det inte går att jämföra med vintersäsongen. Barnen älskar vår nya lekpark och teknikbanan för de lite äldre barnen är också mycket omtyckt, säger Mikael Elford, kommersiell chef, Branäsgruppen.

Branäs öppnade för sommarsäsongen på midsommarafton. Anläggningen har lagt ned en hel del arbete på sina cykelleder inför säsongen, uppger Mikael Elford, inte minst på den gröna leden Solsvängen som har byggts om för att ge ännu bättre flyt, vilket har uppskattats av gästerna.

– Vi har cykelleder som är lättcyklade, där du kan ta med dig dina barn på en tur. Sen finns det vår cross country-led för den som vill ha en liten tuffare bana. Cyklar finns för uthyrning och våra cykelleder är väldigt populära.

De som besöker Branäs är förutom de som har stugor där är göteborgare, värmlänningar och en och annan stockholmare.

– Vi har riktat in oss på aktiva familjer som bor i Göteborg, Värmland eller Stockholm. Tyskar och Holländare bor nere i byn och de njuter bara av den värmländska naturen och tystnaden.

Förutom cykellederna så är det många gäster som förundras över den magnifika naturen som Branäs innehar, berättar Mikael Elford.

– Från toppen så är det en fantastisk utsikt. Det blir några steg om du vandrar dit upp och ner igen. Men det är det värt, säger han.

Branäs har sommaröppet fram till den 13 augusti och vintersäsongen börjar runt den 14 december.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenCyklarFritid och livsstilNaturNöje/KulturVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.