Hoppa till huvudinnehållet

Förtätning på gång intill park i Klara: ”Viktigt att det passar in”

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
Strax intill Våxnäsparken i Klara vill fastighetsbolaget Albèr bygga ett hus för bostäder och kontor.
Strax intill Våxnäsparken i Klara vill fastighetsbolaget Albèr bygga ett hus för bostäder och kontor. Foto: Christer Wik

Bostadsbolaget Albèr vill bygga ett nytt hus i stadsdelen Klara, strax intill Våxnäsparken. Det handlar om ett högre hus med möjlighet till kontor och bostäder.

I dag är den aktuella platsen en parkeringsplats i det sydöstra hörnet, strax intill Våxnäsvägen. Något onödigt anser Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Vi tycker att det är positivt att man försöker få till någonting annat än bara en parkering i det läget, säger han.

”Passar in”

Nämnden säger därför ja till att ta fram en ny plan som kan tillåta både kontor och centrumändamål, men även bostäder. Men, tillägger Anders Tallgren, Klara är ett känsligt område i Karlstad, så ska det byggas där så måste det göras på rätt sätt.

– Det är viktigt att det som byggs passar in på ett bra sätt i området, med tanke på att byggnader som operan och sockerslottet ligger i närheten.

Hur och vad som eventuellt byggs på platsen är dock en senare fråga, i nuläget så har bara begäran om planbeskedet godkänts och stadsbyggnadsförvaltningen får nu i uppdrag att upprätta en detaljplan för området.

LÄS OCKSÅ:

Här kan det bli bostäder och kontor – om p-platserna flyttas under jord

Artikeltaggar

Anders TallgrenBostad och byggenBostäderDetaljplanerKarlstadParkeringSocialdemokraterna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.