Hoppa till huvudinnehållet

Ny helikopterplatta planeras – på hustak: ”Kan bli störande för boende i närheten”

Publicerad:
Plattan där ambulanshelikoptern kan landa intill CSK kan placras uppe på ett hustak istället.
Plattan där ambulanshelikoptern kan landa intill CSK kan placras uppe på ett hustak istället. Foto: Peter Bäcker

Region Värmland ska bygga nytt vid Centralsjukhuset i Karlstad och i samband med det vill de också flytta helikopterplattan till toppen av ett av de planerade husen.

Kommunen har inga problem med flytten, men poängterar att bullerriskerna måste beaktas.

Stadsbyggnadsnämnden i Karlstad fick häromdagen möjlighet att yttra sig över den tänkta flytten av den helikopterplatta för ambulanshelikoptern som i dag ligger intill Klarälven, väster om CSK. Tanken är att plattan i framtiden ska ligga på taket till ett hus för akutsjukvård som ännu inte är byggt.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Tallgren (S) ser positivt på flytten, men konstaterar samtidigt att kommunen i nuläget vare sig kan säga bu eller bä i frågan.

– Det kommer ju att behövas ett bygglov för det där huset, så det blir i samband med det som den här frågan får diskuteras. Vi är såklart positiva till att sjukhuset kan få en bättre lösning, men det vi har skickat med är att det kan finnas en bullerproblematik om plattan flyttas. Då blir det kanske andra inflygningsvägar som kan bli störande för boende i närheten, säger han.

Artikeltaggar

AkutsjukvårdAnders TallgrenBostad och byggenBygglovCentralsjukhuset i KarlstadKarlstadKlarälvenRegion VärmlandSocialdemokraternaVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.