Hoppa till huvudinnehållet

Frykberger (M) om konkursen: ”Kan inte stötta så fort en kommersiell verksamhet inte bär sig”

Publicerad:
Henrik Frykberger är kommunalråd i Sunne. Han menar att kommunens uppgift är att ägna sig åt utbildning, vård och omsorg.
Henrik Frykberger är kommunalråd i Sunne. Han menar att kommunens uppgift är att ägna sig åt utbildning, vård och omsorg. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Konkursen är ett faktum. Ski Sunne kommer att lägga ner – om inte en lösning med en ny ägare kan hittas.

En sak står klar redan nu: Sunne kommun kommer inte vara en av spekulanterna.

I måndags kväll meddelade Ski Sunne att bolaget försatts i konkurs. En konkursförvaltare håller i detta nu på att undersöka möjligheten att sälja anläggningen.

En del kommuner äger idrottsanläggningar där föreningar kan bedriva verksamhet – men redan nu står klart att Sunne kommun inte kommer vara en av spekulanterna till att ta över.

– Det skulle ju innebära att skattebetalarna i Sunne betalar medelklassens skidåkning. Då får vi prioritera om skattepengarna och dra ner på exempelvis undersköterskor för att ge biljetter till skidbacken. Det är lite magstarkt tycker jag, säger kommunalrådet Henrik Frykberger (M).

Han poängterar dock att kommunledningen inte har hunnit diskutera saken eftersom majoriteten befinner sig på semester.

Att analysera situationen kan bli aktuellt längre fram.

– Jag kan bara prata för mig själv. Men det här är en kommersiell anläggning och som kommun äger man inga sådana. Som kommun kan man inte gå in och stötta så fort en kommersiell verksamhet inte bär sig själv. Från min sida är det helt fel rent ideologiskt.

Han är dessutom övertygad om att Sunne som kommun inte skulle kunna driva verksamheten bättre än det gäng som har varit där. Han tror att de kommer hitta en intressent som är bättre lämpad än vad kommunen är.

Hur konkursen påverkar kommunen har han svårt att uttala sig om.

– Det är klart att det finns någon skidförening som är där och de är ju direkt berörda. Det är beklagligt men så fungerar marknaden. Jag kan inte bedöma vilken påverkan det har för besöksnäringen, det är för tidigt, säger Henrik Frykberger.

Artikeltaggar

BesöksnäringEkonomiHenrik FrykbergerKonkurserModeraternaSki SunneSkidåkningSkidorSunneSunne kommunTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.