Hoppa till huvudinnehållet

Verkar Coop för hållbarhet?

Publicerad:
Reporter Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
redaktion@vf.se
Är Coop Värmland totalt likgiltigt och slappt inför klimathotet? Eller fattar man inte kopplingen mellan handling och konsekvens? Frågar sig insändarskribenten.
Är Coop Värmland totalt likgiltigt och slappt inför klimathotet? Eller fattar man inte kopplingen mellan handling och konsekvens? Frågar sig insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Onsdag den 5 juli, går till Coop i Molkom för att köpa äpplen. Svenska, givetvis, av miljö- och klimatskäl och eftersom de smakar bäst.

Pris 33,95 kr kilot. Sneglar på äppelalternativet till höger: Royal Gala från Chile för 38,95 kilot. Och reagerar naturligtvis som varje sund människa borde: Varför i h-e saluför Coop över huvud taget äpplen som  kommer från typ andra sidan jordklotet när det finns utmärkta svenska? Inte ens priset kan ju vara ett argument när de chilenska är fem kronor dyrare kilot än de svenska. Är Coop Värmland totalt likgiltigt och slappt inför klimathotet? Eller fattar man inte kopplingen mellan handling och konsekvens?

Som Coopmedlem tänker jag lite inbilskt att Coop med sina kooperativa rötter ändå ska hålla en något högre etisk profil än krämarkonkurrenterna, men det är bara att inse att det ni skriver om så fint på hemsidan och i medlemstidningen om hållbarhet bara är blaj. Kanske orkar ni ändå skicka fram någon kommunikatör som kunde svara på denna insändare? För jag är säkert inte den ende som reagerar.

Mäkta upprörd 

Artikeltaggar

CoopFrukt och bärHållbarhetMiljöMolkomVärmlands län