Hoppa till huvudinnehållet

I sommar ska jag bli uppsnärjd i det blå

Publicerad:
Den 21 juli spelar Håkan Hellström i Karlstad.
Den 21 juli spelar Håkan Hellström i Karlstad. Foto: Andreas Hillergren/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det har tydligen gått femton år sedan jag såg Håkan Hellström live. Men nu, på bekvämt reseavstånd, blir det äntligen av i Mariebergsskogen den 21 juli.

Senast var på Sundsvalls gatufest 2008. Förutom Hellström spelade bland annat Mando Diao, Hästpojken, The Ark och Eskobar. Grabbfest förvisso men vad jag skulle ge för att få se en sådan lineup igen.

Just ja, Gary Moore (som dog tre år senare) var också där.

Hur som helst ska semestern (som i skrivande stund tar vid om tre timmar) inledas med att lyssna igenom Håkan Hellströms senaste två album i jakt på nya guldkorn.

Vilken Håkan som intar scenen i Mariebergsskogen återstår att se. Men jag är inte mer märkvärdig än att jag önskar vad de flesta gör från hans tre första skivor.

Maffigt vore också om det bjöds på exempelvis ”Nordhemsgatan leder rakt in i himlen” och ”Vänta tills våren” från det Frank Sinatriska albumet ”Illusioner” (2018). Då kanske till och med min man kan övertygas om att plattan visst har ett vårgrönt, alternativt sommarblommigt, ljudlandskap. Som därmed inte alls passar som stämningshöjande musik i snöstorm på väg till julfirande... I år kanske det inte ens behöver bli bråk om den saken.

Ses vi där?

Artikeltaggar

ArbeteEskobarGary MooreHåkan HellströmHästpojkenKarlstadMando DiaoMariebergsskogenMusikSemesterSundsvallThe Ark