Hoppa till huvudinnehållet

Naturskönt belägen stugby till salu: ”Nära till natur och aktiviteter”

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
Ekesbergets stugby ligger vid foten av berget med samma namn, blott ett stenkast från Ekshärad.
Ekesbergets stugby ligger vid foten av berget med samma namn, blott ett stenkast från Ekshärad. Foto: Svensk Fastighetsförmedling i Torsby

Har du alltid drömt om att driva en egen stugby i norra Värmland? Då har du chansen nu.

Ekesberget stugby i Ekshärad går i dagarna ut till försäljning på Hemnet.

Den naturskönt belägna stugbyn med totalt 17 uthyrbara stugor och en servicebyggnad ligger ett stenkast sydöst om Ekshärad. Här ligger den granne med slalombacken med samma namn.

– Den ligger i anslutning till ett friluftsområde, med vandringsleder, skidbacke och möjligheter till en massa aktiviteter. I närheten finns också fiske, flottning på Klarälven och flera sjöar som man kan bada i, berättar mäklaren Martin Jakobsson vid Svensk Fastighetsförmedling i Torsby.

Ekesbergets stugby består av 17 stugor och en servicebyggnad.
Ekesbergets stugby består av 17 stugor och en servicebyggnad. Foto: Svensk Fastighetsförmedling i Torsby

Utländska turister

Förutom de 17 stugorna så finns även möjligheter till camping på området. I huvudsak är det sommarturister som besöker den småskaliga anläggningen.

– Framförallt är det utländska turister från Europa som söker den här närheten till naturen som är häruppe. Men det finns också möjlighet att hyra ut vintertid till den som vill åka skidor, säger Martin Jakobsson.

Stugorna går att hyra ut även vintertid och de ligger precis intill en skidbacke.
Stugorna går att hyra ut även vintertid och de ligger precis intill en skidbacke. Foto: Svensk Fastighetsförmedling i Torsby

”Göra någonting annat”

De nuvarande ägarna har drivit stugbyn i några år

– Vi tog över under corona och då var det ganska tufft, för det kom inte många turister från Europa. Sedan dess har vi jobbat hårt för att bygga upp varumärket ute i Europa och nu har det har gått ganska bra, säger en av delägarna Saskia Smelt, som menar att det är en bra tid för ägarna att sälja.

– Vi känner att vi nu vill göra någonting annat och vill därför se om någon annan vill ta över, säger hon.

Priset ligger på knappa sex miljoner kronor och anläggningen förväntas gå ut till försäljning på Hemnet under de närmaste dagarna.

Artikeltaggar

CampingCoronavirusetEkesbergetEkonomiEkshäradEuropaFörsäljningHemnetMäklareSvensk FastighetsförmedlingVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.