Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet: Onsdagens derby ställs in – Antonio Lindbäck missar matchen i Karlstad

Publicerad:
En besviken Stewe Lennartsson tvingas ställa in drömdagen.
En besviken Stewe Lennartsson tvingas ställa in drömdagen. Foto: Olle Persson

Vädret sätter stopp för onsdagens speedwayderby mellan Valsarna och Solkatterna.

Tanken är däremot att torsdagen match i Karlstad blir av – men i så fall utan skadade Antonio Lindbäck.

– Även om vi ser fram emot torsdagens match är det väldigt tråkigt hur allt blev, säger Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson.

Det har varit som uppdukat för fest med ett back-to-back-derby mellan Valsarna och Solkatterna.

Men vädergudarna ville något annat – vilket tvingar Valsarna att skjuta upp onsdagens match i Hagfors.

– Känns inte alls bra, men det är vädrets makter som vi tyvärr inte kan påverka. Jag hade väldigt gärna sett att matchen på onsdag skulle bli av, men nu får vi njuta av torsdagen i stället, som det ser ut i dagsläget, säger Stewe Lennartsson och fortsätter:

–Det är väldigt tråkigt hur allt blev. Vi hade sett fram emot derbyt på Tallhult extremt länge.

Datum för den uppskjutna matchen i Hagfors blir 16 augusti, dagen innan Valsarna tar sig an Griparna på hemmaplan – och Solkatterna gästar Vetlanda för möte med Njudungarna.

– Den stora faktorn i beslutet är ekonomin. Båda klubbarna är överens, så även tävlingsledaren. Vi har duktiga banskötare som kan sina grejer och som vi litar på.

Antonio Lindbäck stryks

Positivt är att torsdagens match troligtvis körs som planerat.

Det negativa är att Antonio Lindbäck tvingas kasta in handduken på grund av skada.

– Han har fått tillbaka problemen i ryggen, det är osäkert i dagsläget om han kommer till start eller inte, sa Lennartsson till VF i tisdags, som nu alltså bekräftar att storstjärnan stryks från laguppställningen.

Antonio Lindbäck missa derbyt.
Antonio Lindbäck missa derbyt. Foto: Olle Persson

Någon officiell trupp är däremot inte spikad ännu.

Men det som är helt klart är att Erik Bachhuber återvänder till Valsarna från nyckelbensskadan – och att två nya namn är klara för klubben.

– Vi har gjort klart med australiensaren Mitch Cluff. Han gör sina första matcher mot Vargarna och Gislaved (20-21 juli).

– Vi är dessutom i förhandling med en finsk förare som fått ett kontraktsförslag från oss. Nu är allting upp till honom. Går allt som det ska kan han vara med redan till torsdagens derby.

Hyllar upplägget

Det är två lag med helt olika säsonger så här långt.

Valsarna har inlett starkt och ligger trea efter fyra segrar på fem matcher. Nykomlingen Solkatterna är kvar på jumboplats, och väntar fortsatt på första segern.

Men ett derby är alltid ett derby, som man brukar säga.

– Det här med favoritskap är något vi lägger åt sidan, det beror mycket på vilka förare som åker. Vi ska se till att fortsätta vara den bästa klubben i Värmland. Medan vi vill besegra storstaden Karlstad, kommer de vilja vinna över lilla Hagfors. Det är för övrigt jättekul att Värmland har två klubbar på den här nivån, säger Stewe Lennartsson.

Solkatterna väntar fortsatt på första segern för säsongen.
Solkatterna väntar fortsatt på första segern för säsongen. Foto: Erik Wallskog

Även om det nu inte blir av, är upplägget att köra back-to-back något som hyllas stort av Valsarnas lagledare.

Framför allt i samband med derby.

– Det är en kanongrej och roligt för publiken att kunna åka till Hagfors och Karlstad på två dagar. Samtidigt kommer vi göra upp om fem poäng, där totalsegraren får en bonuspoäng. Det tror jag kryddar matcherna ytterligare.

– Jag hoppas vi kommer att fortsätta med onsdags- och torsdagsmatcher även under 2024. Med tanke på att resorna blir färre, kommer klubbarna spara in pengar på det.

Artikeltaggar

Antonio LindbäckErik BachhuberSolkatternaSpeedwayStewe LennartssonValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.