Hoppa till huvudinnehållet

Alla badplatser öppna igen – ok att bada i Bottenviken

Publicerad:
Nu går det återigen att bada vid Bottenvikens badplats i Väse.
Nu går det återigen att bada vid Bottenvikens badplats i Väse. Foto: Nesvold, Jon Olav

Nya provsvar visar att det går att bada igen vid Bottenvikens badplats i Väse. Därmed är alla kommunala badplatser i Karlstad öppna som vanligt.

De höga halterna av e-colibakterier har minskat så pass mycket att kommunen tar bort avrådan från att bada vid Bottenvikens badplats. Det var i onsdags som avrådan började gälla, och det är torsdagens prov som nu analyserats och visade sig vara ofarligt.

Förklaringen till de höga halterna av e-colibakterier tror kommunen är regnet, och att fågelbajs hamnat i vattnet. Bottenvikens badplats brukar nämligen inte ha problem med bajsvatten, utan det här verkar vara tillfälligt.

Artikeltaggar

BadanläggningarBadplatserKarlstadVäderVäse

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.