Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränarens läckra smeknamn på nyförvärvet: ”Kommer bli obekväm att möta”

Publicerad:
Andreas Holmberg inför Brommapojkarna på lördag.
Andreas Holmberg inför Brommapojkarna på lördag. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Degerfors reser till Stockholm för möte med Brommapojkarna på lördag.

Pashang Abdulla är redan spelklar – men besked väntas fortsatt på de övriga två nyförvärven.

Erik Lindell, som ryktas vara klar för en dansk klubb, är däremot med på bussen.

– Vi jobbar på med pappersarbetet för att få alla spelklara, säger tränaren Andreas Holmberg.

Tre nyförvärv på fyra dagar – rutin förstärker Degerfors: ”Jag är en vinnare”Trotjänaren uppges lämna Degerfors – för KöpenhamnMålkungen presenterad av Degerfors – på flerårskontrakt: ”Bidra med vinster och poäng”

Inte en, inte heller två – utan tre (!) spelare har presenterats sedan 0–2-förlusten mot Värnamo förra veckan.

Pashang Abdulla från J-Södra är den enda som än så länge är spelklar till på lördag mot Brommapojkarna. Men Degerfors har inte gett upp hoppet om de övriga två nyförvärven, Johan Mårtensson och Douglas Bergqvist.

– Vi jobbar på med pappersarbetet, men det är ofta lite klurigare när det kommer till utländska klubbar, säger Andreas Holmberg.

Hur beskriver du era tre nyförvärv?

– Johan är en bra karaktär som håller till på det centrala mittfältet. Han är en smart fotbollsspelare som kommer göra stor nytta för oss.

– Douglas är också en bra karaktärsspelare. Det är en ledarfigur som burit kaptensbindeln i tidigare lag. Han är noggrann och samtidigt spelskicklig.

– ”Pang-pang” är en riktig centertank, en forward som kommer bli obekväm att möta för många försvar. Hans plats är i boxen där han är duktig på att avsluta och utnyttja sin fysik.

Du har alltså redan ett smeknamn på Pashang Abdulla?

– Ja, skrattar Holmberg.

Lindell i truppen

Deras kvaliteter som fotbollsspelare kommer att göra nytta på sitt sätt. Men att få in tre spelare med ny energi är också en del i allting.

– Såklart är det så. Vi har gått trögt ett tag nu och de är inte hämmade av våra resultat. Jag hoppas att det kan hjälpa hela laget framöver.

Första utmaningen blir redan på Grimsta IP på lördag, när tabellåttan Brommapojkarna gästas av Degerfors.

– Det blir en tuff bortamatch mot ett spelskickligt lag. De är duktiga med bollen och i presspelet. Vi är förberedda på att det kommer krävas en bra prestation för att få med oss tre poäng.

Bortsett från tidigare långtidsskador,får Degerfors klara sig utan avstängde Rasmus Örqvist och landslagsspelande Diego Campos.

Dessutom avvaktar man och ser om krasslige Elyas Bouzaiene hinner friskna till.

En som dock åker med till Stockholm är Erik Lindell, som enligt uppgifter till Karlskoga Tidning, ska vara klar för en flytt till Danmark.

– Ja, Erik är med i matchtruppen, bekräftar Holmberg.

Finns det någon sanning i flyttryktena?

– Inga kommentarer.

Tre nyförvärv på fyra dagar – rutin förstärker Degerfors: ”Jag är en vinnare”Trotjänaren uppges lämna Degerfors – för Köpenhamn

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrErik LindellFotbollPashang Abdulla

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.