Hoppa till huvudinnehållet

Ungdomar åtalas för grov våldtäkt i skidstuga

Publicerad:
Våldtäkterna ska ha skett under en helg i februari i fjol.
Våldtäkterna ska ha skett under en helg i februari i fjol. Foto: Aron Eriksson

Det var under en skidresa till Branäs som de två ungdomarna ska ha förgripit sig på en ung tjej. De båda ungdomarna är nu åtalade för grov våldtäkt och kränkande fotografering.

Det hela ska ha skett i under en fest i en av skidstugorna i Branäs, där ett kompisgäng åkt upp över en helg i början av februari förra året för att åka skidor och festa.

På fredagskvällen ska kompisgänget haft en av dessa fester. De två ungdomarna, då 16 och 17 år gamla, ska enligt åtalet förgripit sig på en tjej tillsammans i stugans bastu. Enligt åtalet ska tjejen blivit nedtryckt, fasthållen och utsatt för våld av de båda männen. Bland annat ska en av ungdomarna tagit ett strypgrepp på tjejen.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom NN och NN visat särskild hänsynslöshet genom att de varit två personer som förgripit sig på NN2”, skriver kammaråklagare Anna Andersson i sin stämningsansökan.

Hon gör även bedömningen att den unga tjejen varit särskilt utsatt då hon varit berusad.

De båda ungdomarna anhålls av åklagaren på måndagen. I förhör med polisen så nekar båda ungdomarna till att det skulle ha rört sig om en våldtäkt. De medger att de utfört sexuella handlingar med tjejen men att det inte ska ha varit någon form av tvång inblandat och att mycket skett på tjejens initiativ.

Den ena av de två ungdomarna står även åtalad för att ha filmat tjejen då hon befunnit sig på en toalett.

Domen mot de två ungdomarna meddelas inom två veckor.

Artikeltaggar

ÅklagareAnna AnderssonÅtalBranäsBrott, lag och rättFörhörVåldtäkt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.