Hoppa till huvudinnehållet

Rekordsoligt i juni – så blir vädret i fortsättningen: ”Lite osäkert”

Publicerad:
Rekordsoligt i juni, men osäkrare under inledningen av juli.
Rekordsoligt i juni, men osäkrare under inledningen av juli. Foto: Erik Mårtensson

I juni månad lyste solen mer än vanligt i Sverige. Karlstad befann sig på topp-tre-listan för antal soltimmar i landet – rekordsoligt menar SMHI.

Nu undrar värmlänningarna var solen försvann.

Svenskarna har fått starta sommaren med sol och värme under en juni månad som haft varmare temperaturer än normalt.

Som allra varmast i landet har det varit i bland annat Värmland där Karlstad, tillsammans med Göteborg och Svenska Högarna, legat på topp-tre-listan för solskenstid.

En lovande start på semestertider med andra ord, men vi vet också att den svenska sommaren sällan är särskilt förutsägbar – inte heller i soliga Karlstad.

Då är solen tillbaks

Veckan inleds med regnskurar här och var i länet enligt SMHI:s väderprognoser.

– Vi ser ett lågtryck under torsdagen med regnskurar som delvis hänger kvar under fredagen, men med över 20 grader mellan skurarna, säger vakthavande meteorolog vid SMHI.

Ett lågtryck som förväntas dra över mot slutet av veckan.

– Det ser ut som att det kalla förskjuts och att det kommer in lite varmare luft igen. Ett högtryck är på väg till helgen, lördag och söndag, så då kanske man får lite sommarkänsla igen.

Artikeltaggar

GöteborgKarlstadMolnigtSMHISolSvenska HögarnaVäderVind

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.