Hoppa till huvudinnehållet

Wilma Forsberg enda målskytt när Rävåsen föll

Publicerad:
RIK Karlskoga förlorade mot Tyresö FF
RIK Karlskoga förlorade mot Tyresö FF

Rävåsen förlorade mot Tyresö FF i division 1 mellersta dam i fotboll på Kilsta IP. 1-2 (0-2) slutade matchen på lördagen.

– Vi startar matchen på ett bra sätt men släpper tyvärr in två onödiga mål. Vi ligger alldeles för långt ifrån våra motståndare i press och duellspelet. Vi kommer ut i andra och skapar många bra chanser, vi får in ett tidigt mål genom Wilma Forsberg fint framspelad av Ida lilja som är matchens lirare tillsammans med Jenny tropp. Vi sliter på men det räcker inte tyvärr. Åter en uddamålsförlust. Och det är bara att inse att vi tyvärr inte haft turen på vår sida den här våren. Men tur är också något man förtjänar, så jag hoppas att lite sommarledigt kan ge oss den energi vi behöver för att vända på detta till hösten, för det ska vi. Jag tycker tjejerna krigar på bra. Men vi måste börja vinna matcherna, kommenterade Rävåsens tränare Dennis Fransson efter matchen.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän gästerna Tyresö FF tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Michaela Larsson.

Tyresö FF ökade ledningen till 0-2 i 36:e minuten, när Frida Thilén hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Wilma Forsberg och reducerade åt Rävåsen. Men mer än så orkade Rävåsen inte med.

Rävåsen har en vinst och fyra förluster och 9–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö FF har fyra vinster och en oavgjord och 10–4 i målskillnad. Det här var Rävåsens sjätte uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Tyresö FF ligger på sjunde plats i tabellen, och Rävåsen är på 13:e plats.

Nästa motstånd för Rävåsen är BK30. Lagen möts söndag 6 augusti 16.00 på Ringvallen.

Artikeltaggar

FotbollKilsta IPRIK KarlskogaTyresö FF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.