Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en sommar med känsliga fingertoppar är ett måste

Publicerad:
Reporter Joakim Strand
Joakim Strand
joakim.strand@vf.se
Foto: Tommy Pedersen/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag hade gärna sett lördagens sexpoängsmatch mot Värnamo på plats på Stora Valla. Tyvärr medger inte mitt arbetsschema det.

Jag har andra bevakningsuppdrag och får hålla mig uppdaterad via telefonen eller datorn.

Då det inte finns på min världskarta att AIK och Göteborg åker ur allsvenskan är Varberg och Värnamo de mest troliga räddningsplankorna. Sirius brukar fixa kontraktet med liten, men säker marginal och Brommapojkarna lär inte gå kräftgång i höst.

När allsvenskan vände efter 15 omgångar förra året parkerade Degerfors sist i tabellen med åtta poäng. 2021 var utgångsläget betydligt bättre med 18 poäng i halvtid. Minnesgoda läsare vet att Degerfors säkrade nytt kontrakt i sista omgången båda säsongerna. Årets facit är elva poäng efter 13 matcher.

Om Dijan Vukojevic är långtidsskadad, som ryktet säger, och Fortune Bassey och Peter Gwargis fortsätter att leta efter formen känns det som mycket av höstens anfallsspel hänger på Patrik Werners omvittnat goda fingerspitzengefühl under sommarfönstret som öppnar den 7 juli.

Jag förutsätter att Werner redan scoutat alla tänkbara mittbackar. Det är ett måste. Men det räcker inte, det kommer även att behövas en målskytt. Jag tvivlar på att Nikola Djurdjic kommer tillbaka pånyttfödd och hittar målet som i fornstora dagar.

Således, var hittar Werner årets Gustaf Lagerbielke och Omar Faraj?

Den som vet får gärna tipsa honom.

Artikeltaggar

DegerforsDijan VukojevicFortune BasseyFotbollOmar FarajPatrik WernerPeter GwargisSportVärnamo