Hoppa till huvudinnehållet

Midsommarvärmen drog massor till sommarlandet: ”Bättre än förra året”

Publicerad:
Såväl campingen som sommarlandet i Sunne hade en bra säsong förra året och 2023 års sommarsäsong må bara vara några dagar gammal men fick en strålande start i helgen.
Såväl campingen som sommarlandet i Sunne hade en bra säsong förra året och 2023 års sommarsäsong må bara vara några dagar gammal men fick en strålande start i helgen. Foto: Olivia Larsson

Strålande solsken och medelhavsvärme i luften.

Sommarlandet i Sunne kunde knappt ha en bättre öppningshelg.

– Det har varit toppenväder och då har vi mycket människor här, säger platschefen Reine Flodin.

Midsommar har bjudit på både sol och värme och när sommarlandet öppnade upp för säsongen på midsommardagen hängde besökarna på låset.

Såväl lördag som söndag har det varit välbelagt på nöjesparken, förstås mycket tack vare vädret.

– Det kommer man aldrig ifrån, säger Reine Flodin som inte vill avslöja några besökssiffror.

– Nej, det säger inte så mycket, tycker jag. Men det har varit väldigt bra, bra mycket bättre än förra året.

Investerat under ytan

Det är andra sommarsäsongen i First camps regi och mycket må vara sig likt på parkområdet den här sommaren, åtminstone på ytan.

– Vi har mest gjort saker under marken, som att investera i pumpar, förbättrat rengöringen och filter vilket är viktigt för reningsprocessen som klorerat vattnet så att det är skönt och fräscht. Tyvärr är det inget som syns, men det är grejor som har några år på nacken och grunden till att det vi har det bra.

Vad tror du om sommaren då?

– Vi hoppas ju på en bra sommar, det gör man alltid när man har de här verksamheterna. En bra sommar, med mycket människor och bra väder, sedan får vi se hur det slår ut i slutändan, men signalerna jag får även från andra campingar är att det blir mycket folk även 2023.

Sommarlandet öppnade alltså i lördags och har öppet dagligen fram till och med den 13 augusti.

Artikeltaggar

CampingMidsommarReine FlodinSolSunneSunne sommarlandTurismVäder

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.