Hoppa till huvudinnehållet

Testar nytt grepp i hållbarhetsarbete

Publicerad:
Reporter Lena Fosselius-Peterson
Lena Fosselius-Peterson
lena.fosselius@vf.se
Biljana Slovic, en av ägarna av Dolce Vita tycker det ska bli spännande med en sommarhyresgäst i deras lokaler.
Biljana Slovic, en av ägarna av Dolce Vita tycker det ska bli spännande med en sommarhyresgäst i deras lokaler.

I sommar kommer Wermlands Invest tillsammans med restauranghyresgästen Dolce Vita testa att låna ut en del av restauranglokalen till en tillfällig verksamhet.

– Idag har många lokaler en låg nyttjande grad. Med detta i åtanke har vi börjat fundera på hur vi som fastighetsägare kan bidra till en förbättring i nyttjandet av våra fastigheter”, säger Josefin Knarrström Bergh i ett pressmeddelande.

Det var först när Wermlands Invests restauranghyresgäst Dolce Vita berättade att de inte har så stort behov av sin inomhusyta sommartid när de har sin uteservering i gång som idén tog form, att låna ut övervåningen till en tillfällig sommarhyresgäst.

–Vi kommer att låna ut lokalen under ett par månader i sommar. Ytan är cirka 55 kvm och man kommer att dela entré med restaurangen”, berättar Gunilla Hultin, Fastighetschef på Wermlands Invest.

Förutom att lokalen nyttjas mer effektivt ges fler verksamheter möjlighet att visa upp sig i centrum.

– Vi tycker att det ska bli kul och spännande att få en sommarhyresgäst och hoppas att det blir fler som följer vårt exempel. Det är bra för centrum med nya verksamheter och att det händer grejer, säger Biljana Slovic, en av ägarna av Dolce Vita.

Artikeltaggar

Dolce VitaFöretagandeMat och dryckRestaurangerWermlands Invest

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.