Hoppa till huvudinnehållet

Riskerar nedflyttning – för första gången på 13 år: ”Känns som jag svikit laget”

Publicerad:
Umeå kontrade in matchens enda mål i den andra halvleken och såg till att Mallbacken halkade ner på nedflyttningsplats.
Umeå kontrade in matchens enda mål i den andra halvleken och såg till att Mallbacken halkade ner på nedflyttningsplats. Foto: Tommy Andersson

Mallbacken åkte på dubbla smällar i hemmamötet med Umeå IK.

Förutom att värmländskorna föll med 0–1, och nu är nere på nedflyttningsplats, fick man även se lagkaptenen Susanne Skålberg lämna matchen skadad.

– Det är en enorm besvikelse, säger ytterbacken.

Nästan 400 åskådare hade letat sig till Strandvallen på torsdagskvällen för att ladda upp inför midsommarfirandet.

Men det var en chansfattig tillställning som publiken bjöd på där bortalaget gjorde matchens enda mål i den 60:e minuten via en kontring.

Efter slutsignalen var det många dystra miner bland hemmaspelarna som länge samlades i en cirkel och kramade om varandra.

– Just nu är det bara en stor besvikelse. Jag tycker att vi är med i matchen länge och det som känns allra mest surt är att vi förtjänar att få med oss poäng, suckar Susanne Skålberg.

”Känns som mitt fel”

Bara sekunder innan Villemo Dahlqvist nickade in västerbottningarnas ledningsmål hade Mallbacken tvingats byta ut Skålberg då hon drog på sig en lårskada.

Duellerna avlöste varandra.
Duellerna avlöste varandra. Foto: Tommy Andersson

Efteråt blev värmländskan hårt bandagerat runt vänsterbenet.

– Jag hade känning i låret redan på onsdagsträningen men trodde att lite vila och massage skulle hjälpa. Men sen fick jag en smäll mot baksidan ganska tidigt i matchen och hade svårt att både passa, springa och skjuta.

– Jag bet ihop så länge jag kunde. Normalt sett är jag aldrig den som kliver av, så det kändes jäkligt surt när tränarna valde att plocka av mig och att Umeå gjorde mål direkt efteråt. Även fast det inte är mitt fel att de gjorde mål så känns det som det, det känns som att jag svikit laget.

Hur mår låret nu?

– Jag hoppas det inte ska vara någon fara, det finns inget annat än att jag ska spela nästa match.

Susanne Skålberg fick lämna matchen skadad.
Susanne Skålberg fick lämna matchen skadad. Foto: Tommy Andersson

Och snacka om att det är två viktiga matcher mot Alingsås och Bromölla som väntar för Mallbacken innan sommaruppehållet.

Frykdalslaget är i och med förlusten mot Umeå nere på nedflyttningsplats och riskerar att åka ur landets näst högsta serie för första gången sedan 2010.

– Vi har inga andra vi kan skylla på än oss själva, det är vi som satt oss i den här situationen vilket är jäkligt trist. Vi ska inte behöva ligger i botten över huvud taget, men så blir det när man inte vinner matcher.

– Den stora anledningen är att vi inte gjort tillräckligt mycket mål, vi har varit för ineffektiva. Men samtidigt får vi inte stirra blint på tabellen. Vinner vi några matcher här framöver så är vi uppe på säker mark igen.

Grace Wallin deppar efter slutsignalen.
Grace Wallin deppar efter slutsignalen. Foto: Tommy Andersson

Vad blir nyckelorden för att ni ska vända på detta?

– Noggrannhet, aggressivitet och att vi är hundra procent påkopplade från minut ett till 97, om det så krävs. Det märks att många inte har ett bra självförtroende just nu, det är något vi behöver ändra på. Även fast det går tungt måste vi kunna lära oss att prestera.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.