Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske föraren hyllas efter Piraternas seger: ”Den stora skillnaden”

Publicerad:
Valsarnas Jonathan Ejnermark var en starkt bidragande orsak till Piraternas seger över Dackarna i elitserien.
Valsarnas Jonathan Ejnermark var en starkt bidragande orsak till Piraternas seger över Dackarna i elitserien. Foto: Olle Persson

Piraterna vann överraskande borta mot topplaget Dackarna på tisdagen i speedwayens elitserie och värmlänningen Jonathan Ejnermark hyllades för sin insats.

Han dundrade in mäktiga åtta poäng på tre heat.

Motalalaget hade haft kämpigt omgångarna innan, som bland annat innefattade hemmaförlust mot Dackarna, men i returen i Målilla blev det revansch. 48–42 rövade Piraterna till sig.

– Jag hade förhoppning på två poäng för så bra är vi när det stämmer för oss. Och i dag när Ejnermark studsade till, det var den stora skillnaden när en sån som Piotr Pawlicki bara tar 5+1 poäng. Det är magiskt, otroligt kul, sade assisterande lagledaren Anders Bylin till Motala Vadstena Tidning (MVT).

Smolk i glädjebägaren var dock att Erik Persson, som åker för Solkatterna i allsvenskan, körde omkull och skadade handleden. Oklart hur allvarligt det är.

Jonathan Ejnermark tävlar för Valsarna i samma serie. 24-åringen är tillbaka efter förra säsongen i Griparna. Ejnermark bor i Höje mellan Munkfors och Hagfors. Han kör andra säsongen för Piraterna i elitserien (Bauhausligan) och tillhör de så kallade reservförarna. I fjol blev det debut mot slutet och tre matcher totalt. I år stod han över premiären, men har sedan fått förtroendet, och mot Dackarna kom det verkliga lyftet.

– Det har varit fantastiskt i kväll. Äntligen går det åt rätt håll, sade han till MVT.

En förklaring till tisdagens succé var bättre material. Förra veckan mot Västervik gick motorcykeln rakt upp i stället för rakt fram i starten. Till matchen mot Dackarna ändrades inställningarna.

– Vi har jobbat väldigt mycket med cykeln. Den har varit väldigt trött ut ur kurvorna kan man säga men nu hoppas jag att vi hittat lösningen på problemet. Nu är det bara att försöka hitta farten ute på banan också. Det är små marginaler, något kugg hit eller dit.

Hur känns säsongen hittills?

– Jag har faktiskt fått köra mer än vad jag förväntat mig i år. Man känner sig mer lugn nu än vad jag gjorde tidigare nu när jag fått köra mer i Bauhausligan.

Det har dessutom bidragit till ett lyft i Valsarna i allsvenskan, där han plockat många poäng.

Ja, det blir verkligen rejält med åkande.

Redan nu på onsdagskvällen hade Piraterna hemmamöte med Smederna från Eskilstuna, och det blev en ny triumf, återigen 48–42. Ejnermark körde tre heat den här gången också, men skrapade bara ihop två poäng.

Erik Persson, som skadade sig mot Dackarna, körde inte.

Piraterna har fem vinster på åtta omgångar och klättrade till andra plats, en poäng efter Västervik och en före Dackarna, men med en match mer avverkad.

Valsarna närmaste uppdrag är den 29 juni, ett toppmöte hemma med Njudungarna.

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayDackarnaElitserien i speedwayGriparnaJonathan EjnermarkMålillaMotalaSolkatternaSpeedwaySportVadstenaValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.