Hoppa till huvudinnehållet

Käftsmällen – Anton Persson opererad på nytt: ”Behövde borra bort lite av benet”

Publicerad:
Anton Persson fortsätter sin rehabilitering.
Anton Persson fortsätter sin rehabilitering. Foto: MAXIM THORE

I februari tvingades Anton Persson genomföra en korsbandsoperation som gjorde att han missade VM i Slovenien.

Tidigare i våras genomförde den värmländske OS-åkaren ytterligare ett ingrepp.

– Jag kan inte förvänta mig att vara på topp under början av säsongen, säger Torsbykillen till Sportexpressen.

Det har varit en vinter och vår som varit allt annat än en dans på röda rosor för Anton Persson.

Den 28-årige landslagsstjärnan, som gått till kvartsfinal på både VM och OS, har de senaste månaderna ägnat sig åt rehabträning efter den korsbandsoperation han gjorde i februari tidigare i år.

Och medan det svenska längdlandslaget nu befinner sig i Åre är det med en åter igen nyopererad värmlänning vid sidan av träningsbanan.

Tidigare i våras drabbades Anton Persson av komplikationer efter första operationen operationen – så kallad cyclops, skriver Sportexpressen.

– Det händer efter 10 till 15 procent av operationerna. Det blir helt enkelt för tajt i knäet så att man måste gå in och skrapa bort ärrvävnad. I mitt fall behövde de också borra bort lite av benet, säger han till sajten.

”Tuffa veckor”

Att tvingas till ännu en operation, det var en käftsmäll för den förre SK Bore-åkaren som längtar efter att börja accelerera sin träningsdos.

– De två veckorna efter den senaste operationen var tuffa när man inte kunde röra sig så mycket. Allt behöver läka ihop samtidigt som man vill inte få in bakterier i såret. Det var tufft.

– Men sånt här händer ibland. Det är inte unikt. På ett vis är det ju bra att korsbandet blev lite för kraftigt av den första operationen. Men nu vill jag komma i gång och träna igen.

Anton Persson behöver dock inte gräma ner sig allt för mycket då rehabiliteringstiden för den andra operationen är betydligt kortare än den första.

– Jag har lånat en kajak av Calle Halfvarsson. Den ska användas hårt i sommar.

Artikeltaggar

Anton PerssonLängdskidåkningSK Bore

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.