Hoppa till huvudinnehållet

Rastplatsen står tom – frågan är om den öppnar: ”Borde varit i gång redan”

Publicerad:
Råda rastplats öppnade igen till sommaren 2019 efter att ha stått stängd i flera år, och nu är frågan om det blir någon verksamhet där den här säsongen.
Råda rastplats öppnade igen till sommaren 2019 efter att ha stått stängd i flera år, och nu är frågan om det blir någon verksamhet där den här säsongen. Foto: Daniel Olausson

Efter fyra somrar med verksamhet står rastplatsen i Råda tom.

Fastighetsägaren har inte lyckats hitta någon villig att driva den och frågan är om det ens blir någon öppning i år.

– Jag är fortfarande vid gott mod, säger Guy Wilson.

Den ligger där naturskönt mellan riksväg 62 och Rådasjön, rastplatsen i Råda som tidigare utsetts till en av landets finaste.

Men efter fyra sommarsäsonger med verksamhet står den tom och igenbommad, i år är det nämligen ingen som åtagit sig att driva den, vilket NWT varit först med att rapportera.

– Jag har haft ett par intressenter, men jag har inte kommit till avslut. Så vi får väl se, jag har ett uppslag till som jag håller på och jobbar med, men än så länge är det ledigt och tomt, säger Guy Wilson.

Han förvärvade fastigheten från Hagfors kommun 2018 och det har varit bra somrar, konstaterar han. Men även förra året kom man igång sent och det är egentligen ingen speciell profil som eftersöks för den här sommaren.

– Det beror egentligen bara på vad man vill göra. Jag kan tänka mig allt från en glassbar och pizza, hamburgare till vanlig mat. Utrustningen finns ju där, säger Guy Wilson och konstaterar att det i stort sett bara är att sätta i nyckeln, flytta ut möblerna och köra igång.

– Förutsättningarna för att driva det över sommaren här är riktigt bra och man skulle kunna få till något här i princip helt riskfritt. Jag har inget egenintresse i det, jag vill bara att det ska gå bra för den som jobbar där.

Satsar 800 000 kronor

Hagfors kommun har tidigare beslutat om att snygga till på området och framför allt fixa till båtplatsen och bryggan som ligger intill rastplatsen. En pir ska anläggas och det finns 800 000 kronor avsatt till projektet som väntas sätta igång inom kort, enligt NWT.

– Det är mer intressant för framtiden, konstaterar Guy Wilson.

– Man skulle ju faktiskt kunna bredda verksamheten och ha lite allt möjligt, kanske en matutflykt på vatten? Kanotuthyrningar, eller egentligen vad som helst. Själv har jag lekt med tanken om att ha en flytbrygga som man kan puttra ut på sjön med för att ha en kräftfest på, till exempel. Det skulle jag kunna tänka mig.

Vad tror du om möjligheterna till öppning under den här sommaren?

– Vi får väl se det, men jag är fortfarande vid gott mod. Men jag menar det, att för varje vecka som går så blir det ju lite knepigare för egentligen borde den ha varit igång redan. Hade jag inte haft så himla mycket att göra så hade jag kört igång själv, för rastplatsen ger rätt skapligt med kassa.

Artikeltaggar

FastigheterGuy WilsonHagfors kommunNäringslivRådariksväg 62Turism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.