Hoppa till huvudinnehållet

Matbutikens nya tillskott i sortimentet: Vinylskivor

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Coop Records huvudansvarige och tillika initiativtagare Martin Kristensson tillsammans med Kent Jansson som är ansvarig för Coop Records i Värmland och eldsjälen Simon Edmark
Coop Records huvudansvarige och tillika initiativtagare Martin Kristensson tillsammans med Kent Jansson som är ansvarig för Coop Records i Värmland och eldsjälen Simon Edmark Foto: Coop Värmland

Coop Bergvik har börjat bygga ut sin delikatessavdelning. Men inte med fransk ost eller italiensk korv, utan med vinylbackar och eget skivbolag.

Idén är hämtad från Gotland, där Coop Records startade, i Visbys Coop-butik. Där finns numera vinylskivor, kassettband och gamla tv-spel, plus ett eget skivbolag med egen skivuthyrning. Till hösten är samma modell tänkt att starta i Karlstad.

– Coop Records har aldrig varit något renodlat gotländskt projekt, det bygger på kultur, intresse och engagemang. Värmland har alltid haft en stark känsla och stort intresse för musik i olika former och det har därför tett sig naturligt att många av våra band eller musiker kommer från Värmland, säger Martin Kristensson, en av eldsjälarna bakom Coop Records.

Kent Jansson kommer bli ansvarig för etableringen av Coop Records i Värmland.

– Det känns helt rätt att få ägna en del av min tid till att bygga upp Coop Records på Stora Coop Bergvik. Förutom att vi kommer att erbjuda något som är annorlunda som sticker ut är det också ett sätt att stötta musikkulturen med alla dess garageband som finns i Värmland, säger Kent Jansson i ett pressmeddelande.

Vinylbackarna på Stora Coop Visby, en modell som snart ska komma till Coop Bergvik.
Vinylbackarna på Stora Coop Visby, en modell som snart ska komma till Coop Bergvik. Foto: Coop Värmland
Vinylbackar hos Coop Records.
Vinylbackar hos Coop Records. Foto: Coop Värmland

Artikeltaggar

BergvikButikerCoopHandelMusikStora Coop BergvikVinylskivorVisbyVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.