Hoppa till huvudinnehållet

Wille Pihlström gjorde två mål när Skoghall vann

Publicerad:
IFK Skoghall vann mot Töcksfors IF
IFK Skoghall vann mot Töcksfors IF

Det blev Skoghall som vann matchen hemma mot Töcksfors i division 4 Värmland herr i fotboll på lördagen. 4-2 (2-1) slutade matchen.

– Det var en tuff fight mot ett bra Töcksfors! De var mycket starka i djupledsspelet och var ständigt ett hot, vi tog dock fighten på ett bra sätt och kunde stå upp. Vi var starka på fasta situationer och gjorde 3 av 4 på fasta situationer! Vår breda trupp och fullgoda bänk gör att vi kan hålla energin upp i 90 minuter, det blir också avgörande, tyckte Skoghalls ledare Anders Larsson, efter matchen.

Töcksfors tränare Glenn Julin om matchen:

– Otrolig sur förlust i värmen på Mörmon. En match som jag tycker vi styr till stora delar, gör ett tidigt mål. Efter vattenpausen har vi en dålig period och är passiva på 2 fasta situationer som hemmalaget utnyttjar. I andra får vi in 2-2 och pressar dem stora delar av halvleken, tyvärr åker vi på en tveksam straff och de gör 3-2, vi flyttar fram allt på slutet och har en boll i överkant ribban. Vi får hörna på övertid och flyttar upp allt och de kan kontra in 4-2 i öppet mål. Surt men fotboll handlar om att göra mål och där var Skoghall bättre idag, bara att gratulera.

Töcksfors startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Alexander Oscarson till.

Skoghall kvitterade till 1-1 i 17:e minuten, genom Johan Lind.

Laget tog också ledningen i 22:a minuten, när Wille Pihlström hittade rätt. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Theo Sandelin träff och kvitterade för Töcksfors.

I den 75:e minuten gav Wille Pihlström Skoghall ledningen på nytt på straff.

4-2-målet kom på tilläggstid, när Ahmad Tariq Temori slog till och gjorde mål. 4-2-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Skoghall nu ligger på tredje plats. Töcksfors är på åttonde plats.

Onsdag 21 juni 19.00 spelar Skoghall borta mot Forshaga. Töcksfors möter Arvika hemma på Hagavallen torsdag 22 juni 19.00.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollIFK SkoghallMörmons IPTöcksfors IF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.