Hoppa till huvudinnehållet

Man i gasmask körde upp fingrar mellan andra mäns skinkor

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
Foto: Helena Karlsson

En 34-årig man från Värmland döms nu för två fall av sexuellt ofredande, efter att ha tafsat på tre personer i 20-årsåldern.

Det var på en fest under hösten 2021 som tre personer i 20-årsåldern blev utsatta för sexuellt ofredande av den 34-årige mannen.

Både de tre brottsoffren och ett vittne har under rättegången berättat att mannen först närmade sig två av målsägandena – två män – och tog på deras rumpor. Han ska i samma veva också ha fört in fingrar mellan deras skinkor.

Strax därefter närmade han sig en kvinna, tog på hennes mage och förde upp handen mot hennes bröst.

Mannen har själv inte kunnat återge vad som hände den aktuella kvällen och har inte varken förnekat eller erkänt brott – på grund av kraftig berusning.

Värmlands tingsrätt finner honom i alla fall skyldig och dömer honom för två fall av sexuellt ofredande. För det ska 34-åringen betala 5000 kronor i skadestånd till var och en av de tre utsatta och totalt 15 200 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättSexuellt ofredandeVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.