Hoppa till huvudinnehållet

Elitidrottare misstänks för brott – får ingen offentlig försvarare

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

En elitidrottsman, baserad i Värmland, misstänks just nu för brott.

Han har begärt en offentlig försvarare men under måndagen fick han avslag av Värmlands tingsrätt.

Mannen är en hyllad idrottare som utövar sin sport i Värmland. Nu är han föremål för en polisutredning som polisen i nuläget är förtegen om.

– Det är ett öppet ärende, så jag kan inte uttala mig om det. Jag kan egentligen inte bekräfta något överhuvudtaget, säger polisen Fabian Wallerström.

Han poängterar också att alla kan misstänkas för brott, men att det nödvändigtvis inte behöver betyda att man är skyldig.

Enligt uppgifter till VF rör det sig om ett ringa brott och åtal mot idrottaren kan väckas inom kort.

Mannen har begärt att få en offentlig försvarare under förundersökningens gång, men under måndagen fick han avslag av tingsrätten.

”Tingsrätten anser att det varken med hänsyn till utredningen om brottet, valet av eventuell påföljd, XX:s personliga förhållanden eller annan anledning finns skäl att utse en offentlig försvarare för XX”, skriver de i beslutet.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörundersökningSportVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.