Hoppa till huvudinnehållet

Mästarlagets val – kommer till Värmland på träningsläger: ”Otroligt kul”

Publicerad:
Landslagsmålvakten Johanna Bundsen är en av de Sävehofspelare som kommer till Karlstad i slutet av juli.
Landslagsmålvakten Johanna Bundsen är en av de Sävehofspelare som kommer till Karlstad i slutet av juli. Foto: PETTER ARVIDSON

I fjol gjorde herrlaget ett kortare besök.

Nu återvänder SM-finalisterna i IK Sävehof och stannar flera dagar – och de får den här gången sällskap av de regerande svenska mästarinnorna i damlaget.

– Jag tycker det känns jättebra att få komma hem och göra något kul i Karlstad, säger herrlagets värmländska assisterande tränare Linus Ekman.

Sävehof är världens största handbollsklubb, och att man tillhör den absoluta Sverigeeliten råder det ingen tvivel om.

Herrarna, med till exempel A-landslagsspelaren Felix Möller i truppen, slutade tvåa i Handbollsligan och föll till sist i finalen mot Kristianstad.

Damerna tog hem SHE i stor stil, 11 poäng före tvåan Höör, och gick därefter hela vägen i SM-slutspelet och tog SM-guld och i laget finns landslagsprofiler som Johanna Bundsen, Olivia Mellegård, Frida Rosell och Nina Koppang.

Och i slutet av juli, då kommer de alla några dagar till Värmland och Karlstad för ett träningsläger i Sundsta Sporthall.

– Inför den här säsongen så bestämde vi att vi ville vi ha ett läger för både våra damer och herrar tillsammans. Det finns massa som lagen kan lära av varandra både spelare och ledare. Det skapar en bra klubbkänsla och lagen kommer närmre varandra vilket vi värderar högt, säger Sävehofs sportchef Jonathan Stenbäcken i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I och med det beslutet gällde det att hitta ett ställe som har bra faciliteter och att det inte är så långt mellan hall, gym och boende. Eftersom vi tidigare år varit i Karlstad och fått se faciliteterna så var det optimalt att försöka få ett gemensamt läger i Karlstad. Sen har vi verkligen fått en bra stöttning av olika personer och Handbollförbundet Väst som gjort det här möjligt.

Får träffa stjärnorna

I fjol stannade man till en dag, då med en öppen träning samt ett kortare seminarium. Nu blir det ett än mer matat program som innehåller både ledarutbildning, öppna träningar, försvars- och målvaktsclinic samt möjlighet till stjärnmöten och autografskrivande.

Och nytt för i år, är att det finns en värmländsk spelare i damtruppen. Det då Helltonprodukten Madeleine Rehnberg, dotter till förre FBK- och NHL-spelaren Henrik, skrivit ett A-lagskontrakt med Sävehof och nu ingår i elittruppen.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Sundsta sporthall där allt började. I den hallen har jag spelat sen barnsben vilket gör det extra speciellt att vi har lägret i Karlstad och sporthallen, säger Madeleine Rehnberg i pressmeddelandet och fortsätter:

– Ännu roligare blir det att visa upp min hemstad för mina lagkamrater.

”En fantastisk helg”

En återkomst hem till Värmland, för andra året i rad, blir det även för herrlagets assisterande tränare, Hammarökillen Linus Ekman som är initiativtagare till hela idén.

– För mig är det otroligt kul att få komma hem till Värmland tillsammans med våra trupper och mitt mål med det är att få sprida inspiration och kunskap till alla handbollsintresserade värmlänningar, inte minst barn och ungdomar, säger han och fortsätter:

Linus Ekman har stor del i det faktum att Sävehof kommer till Värmland igen.
Linus Ekman har stor del i det faktum att Sävehof kommer till Värmland igen. Foto: PETTER ARVIDSON

– Att genomföra träningslägret är ju en sak, men för mig är det minst lika viktigt att vi kan skapa ett upplägg där både ledare kan ta del av vår klubbs kunskaper och aktiva få intryck av våra spelare när de genomför sina träningar.

Noterbart är att samma helg som Sävehof är på besök genomförs Tina Flognmans Handbollsskola i Forshaga.

– Det blir en fantastisk handbollshelg i Värmland, säger Tony Ingemarsson som ingår i utbildningskommittén i Handbollförbundet Väst som ser fram emot helgen.

– Det upplägg vi har nu med olika pass under flera dagar gör det möjligt att gå mer på djupet och skapa en större upplevelse och insikt för de som deltar.

Sorg i värmländsk handboll – profilen har gått bort: ”Kan inte nog hyllas”Efter storförlusten – därför bryter Crusaders med amerikanske coachen

Artikeltaggar

Felix MöllerFrida RosellHandbollHandbollsliganIF HelltonIK SävehofJohanna BundsenMadeleine RehnbergOlivia MellegårdSportTräningVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.