Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad helg för stortävlingen: ”Fantastiska dagar”

Publicerad:
Karlstad Ridklubbs Emelie Johansson var nöjd med hur dagarna var ute på Hammarö.
Karlstad Ridklubbs Emelie Johansson var nöjd med hur dagarna var ute på Hammarö. Foto: Peter Bäcker

Under söndagen var Wermland Equestrian Games inne på sin sista dag.

I solskenet ute på Hammarö var det dags för finalhoppningar och arrangörerna kan se tillbaka på lyckade dagar.

– Vi har fått väldigt bra respons, säger tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson.

Årets upplaga av tävlingen var den 17:e i ordningen och under de fyra dagarna har det varit runt 1500 starter med ryttare från norr till söder.

Under söndagen var det dags för finalhoppningar. I Swedish 7-Star Spring Tour på 130-klassen ställde Emelie Johansson upp med sin häst Remember J. Ryttaren som representerade Karlstad Ridklubb kom på en tionde plats efter omhoppningen och är nöjd med dagarna som har varit.

– Jag är väldigt nöjd med idag och hur hela helgen har gått. Kul med mycket publik och bra väder vilket gör det till en annan grej. Sen gick det bättre än vad jag hade tänkt mig inför så jag är nöjd med resultatet och allt har varit väldigt roligt, säger hon.

Johansson har sedan 2008 ställt upp i varje Wermland Equestrian Games och tycker det är kul med hur utvecklingen har varit under åren som har gått.

– Det är jättestor skillnad för på den tiden var det gräsbana alltihop. Så det har ändrats mycket och är en av de större tävlingarna i landet där allt är väldigt uppstyrt, säger hon och fortsätter:

– Väldigt kul med en lokal tävling som det är nära att åka till vilket vi inte har så ofta. Så det är superbra.

”En av Sveriges bästa tävlingar”

Vinnare av 130-klassen och mottagaren av en biljett till Falsterbo Horse Show var Pontus Westergren från Södertälje Ridklubb. Med hästen Magic Lady tog han sig högst upp på pallen och är nöjd med segern.

– Kändes jättebra. Vinna en final är såklart lite extra kul då det inte är självklart att man gör det. Hästen hoppade fantastiskt och jag är jättenöjd med hur vi presterade. Sen med det här vädret och stämningen som har varit kan det inte bli bättre, säger han med ett leende.

Westergren, som har internationell erfarenhet och tog SM-guld med sin klubb 2022, är återkommande ute på Hammarö och har ställt upp nästan alla år tävlingen har hållits.

– Det är en av Sveriges bästa tävlingar och är väldigt bra arrangerat. De är väldigt erfarna och bra på det de gör. Så det är klart att man kommer hit.

Förutom finalhoppningen under söndagen ställde han även upp i derbyt på lördagen, där det blev en andraplats. En tävlingsform som uppskattas av både honom och publiken.

– Det var jättekul. Jag älskar den typen av hoppningar. Man kan trycka på lite extra och banan var bra byggd. Man kan rida fort men också tänka till under tiden. Så väldigt roligt.

Från arrangörshåll går betyget på dagarna i samma linje som för ryttarna. Tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson berättar att de har fått bra feedback och att det har gått väldigt bra.

Tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson kunde slappna av lite mer under söndagen efter lyckade dagar.
Tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson kunde slappna av lite mer under söndagen efter lyckade dagar. Foto: Peter Bäcker

– Det har varit fantastiska dagar. Bra väder, bra med publik och fantastisk sport. Så det har flutit på väldigt bra och vi har fått väldigt bra respons med allt från hur det är ordnat runt omkring till banan där utformningen och underlaget har varit i toppklass.

Som tidigare nämnt kommer ryttare från norr till söder i landet till Hammarö men också i olika åldrar. Vilket Sophie Wilhelmsson tycker är väldigt givande.

– För oss är det väldigt roligt att man kan ha yngre ryttare, amatörer och professionella på samma plats där de kan inspireras av varandra. Speciellt de yngre. Så det finns klasser för i princip alla att tävla och vi har hittat ett lyckat koncept efter alla åren.

Artikeltaggar

Emelie JohanssonFalsterbo Horse ShowHammaröHästsportKarlstadRidningSophie WilhelmssonSportWermland Equestrian Games

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.