Hoppa till huvudinnehållet

Känslosamt kramkalas för Arvikastudenterna Ida och Filip: ”Jag känner lättnad”

Publicerad:
Det var många känslor som rymdes i Ida Johansson när hon tog farväl av Taserudsgymnasiet.
Det var många känslor som rymdes i Ida Johansson när hon tog farväl av Taserudsgymnasiet. Foto: HP Skoglund

Tårar av glädje, tårar av sorg och tårar av lättnad. Det var många känslor som skulle ut när Ida Johansson sprang ut från Taserudsgymnasiet för sista gången.

– Det är så många intryck på samma gång, säger hon.

Strax efter klockan 15.00 sprang eleverna på Taserudsgymnasiet i Arvika ut för att möta sina nära och kära. Ida Johansson tog examen från handelsprogrammet och mötet med familjen blev känslosamt.

– Det sista året har gått otroligt fort och helt plötsligt står jag här. Bland alla känslor är det lättnad jag känner mest. Det är skönt att vara klar med gymnasiet nu, säger hon.

Studenttorsdagen började tidigt på morgonen med champagnefrukost med klassen.

– Jag har hållit i gång ett långt tag nu. Det ska bli skönt att komma hem och smälta allt jag har varit med om, sedan blir det mer fest, säger Ida Johansson.

Ordentlig omfamning

Filip Jäderlund tog examen från fordonsprogrammet. Hans största fan var systerdottern Ellie Hansson Zackrisson som gav sin morbror en lång kram.

– Hon välkomnar mig alltid på bästa sätt. Oavsett om det är studenten eller inte, sa Filip Jäderlund som erkände att han var rörd över mottagandet.

Nu väntar arbetslivet.

– Men första ska jag fira denna högtidsstund med flakåkning, god mat och dryck, säger han.

Filip Jäderlund fick en lång hyllningskram av systerdottern Ellie Hansson Zackrisson.
Filip Jäderlund fick en lång hyllningskram av systerdottern Ellie Hansson Zackrisson. Foto: HP Skoglund

LÄS OCKSÅ:

Efter det olyckliga fallet – Josef tog kryckorna till balen: ”Student blir det”Tretton år på samma skola – men nu är det slut: ”Börjar nog fundera på var alla är”Kompisarnas val – att gå med varandra på bal: ”Vi höll vårt löfte”BILDEXTRA: Alla bilder från Tingvalla- och Nobelgymnasiets balerLudvigs sista uppgift innan studenten – lösa familjens finurliga formel

Artikeltaggar

Arvika kommunSkola och utbildningStudentenStudenten 2023Taserudsgymnasiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.