Hoppa till huvudinnehållet

Princess utvisas till Nigeria – sjöng för att få stanna i Sverige: ”Många fällde en tår”

Publicerad:
Reporter Matilda Landsberg
Matilda Landsberg
matilda.landsberg@vf.se
I takt med att skolavslutningen närmar sig gör så också utvisningsdagen för Blessing Mmaete Makufi och dottern Princess, 10. På en gräsplätt i närheten av Töcksfors skola spelar Princess och några klasskamrater fotboll.
I takt med att skolavslutningen närmar sig gör så också utvisningsdagen för Blessing Mmaete Makufi och dottern Princess, 10. På en gräsplätt i närheten av Töcksfors skola spelar Princess och några klasskamrater fotboll. Foto: HP Skoglund

På söndagen hölls en solidaritetskonsert i Töcksfors för 10-åriga Princess och hennes mamma Blessing Mmaete Makufi, som står inför en utvisning till Nigeria.

– Vi vill att det ska nå Migrationsverket, säger Viktoria Emanuelsson.

Kulturladan var fylld till brädden med Töcksforsbor som ville ge sitt stöd till försöket att stoppa utvisningen som VF har rapporterat om tidigare i veckan.

De som inte fick plats i bänkraderna i ladan fick snällt sätta sig utanför. Dit hördes tonerna och musiken.

– Det blev en känslosam kväll. Många var där för att stötta, vilket var väldigt fint, säger Viktoria Emanuelsson, lärare i kommunen.

Under kvällen framförde flera lokala artister låtar i en och en halv timmes tid.

Höjdpunkten, berättar Viktoria Emanuelsson, var när Princess tillsammans med mamma Blessing framförde låten Amazing grace.

– Alla var knäpptysta och tog in allt omkring dem. Det var många som fällde en tår, berättar Viktoria Emanuelsson.

Princess och mamma Blessing sjunger tillsammans.
Foto: Privat

Viktoria Emanuelsson har även startat en namninsamling, som i skrivande stund har över 5 000 underskrifter.

Om inget händer står 10-åriga Princess och mamma Blessing inför utvisning om en vecka.

– Jag hoppas att det ska bli mer uppmärksammat. Att frågan, tack vare det här, ska spridas mer. Från Töcksfors och Värmland ut till hela Sverige. Vi vill att det ska nå Migrationsverket, säger Viktoria Emanuelsson.

LÄS OCKSÅ:

Klasskompisarna om utvisningen av Princess, 10: ”Du får inte glömma bort oss”Princess, 10, utvisas till Nigeria – född i Sverige
Alla fick inte plats i ladan. Den som kom se
Foto: Privat

Artikeltaggar

ArtisterLärareMigrationsverketMusikNigeriaNöje/KulturTöcksforsVindVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.