Hoppa till huvudinnehållet

Stökig natt med många samtal om raggarmusik: ”Folk är oerhört upprörda”

Publicerad:
En hel del fylleri och krogrelaterade brott, men även hög musik från raggarbilar. Så kan lördagen i Värmland sammanfattas.
En hel del fylleri och krogrelaterade brott, men även hög musik från raggarbilar. Så kan lördagen i Värmland sammanfattas. Foto: Hanna Franzén/TT

Polisen har haft fullt upp under lördagsnatten och söndagsmorgonen. Utöver det vanliga fylleriet har det kommit många samtal om hög musik från raggarbilar.

– Det är rullande nattklubbar, säger Lars Hedelin, vid polisen i region Bergslagen.

22.32 Arvika. En yngre berusad man omhändertas efter att försökt komma in på ett nöjesställe med hjälp av ett falskt eller felaktigt ID. Körs hem till målsman och misstänks för urkundsförfalskning.

23.08 Torsby. En man i 30-årsåldern grips och anhålls misstänkt för att ha misshandlat en man i 35-årsåldern i samband med en cruising i centrala Torsby. Den misshandlade mannen förs till sjukhus med oklara skador.

23.24 Karlstad. En man i 35-årsåldern får parkeringsböter då han parkerat halva sin bil på en handikapparkering.

23.52 Karlstad. En kvinna i 35-årsåldern får en ordningsbot för att ha legat uppe på motorhuven på bilen under färd. Föraren får också en ordningsbot av samma anledning då han kört bilen med en kvinna på motorhuven.

00.03 Karlstad. En straffmyndig flicka misstänks för olovlig körning då hon kört ett fordon utan rätt behörighet. En flicka i samma ålder som var passagerare misstänks för tillåtande av olovlig körning.

00.42 Karlstad. En man i 25-årsåldern får handfängslas och avlägsnas efter att ett flertal gånger uppträtt stökigt och blivit avvisad upprepade gånger från ett nöjesställe på Herrhagen.

01.51 Karlstad. Handfängsel och fyllecell blev slutklämmen på kvällen för en man i 35-årsåldern som uppträtt aggressivt på en restaurang i centrala Karlstad. Han misstänks för våldsamt motstånd.

02.34 Kristinehamn. Två personer tas på bar gärning när de är på väg att stjäla verktyg från ett garage. Ägaren jagade iväg tjuvarna som då slängde verktygen. Gärningsmännen som misstänks för stöld genom inbrott är i nuläget på fri fot.

02.40 Sunne. En man i 45-årsåldern förs till sjukhus med ambulanshelikopter efter en allvarlig trafikolycka med en elsparkcykel. Mannen ska ha fått skallskador vid olyckan som skedde i hög hastighet.

03.08. Karlstad. Ytterligare en man behöver bojas och omhändertas i centrala Karlstad efter bråk med ordningsvakter. Han avlägsnas från platsen.

05.50 Karlstad. Två personer i 40-årsåldern grips vid nära ett företag i Gräsdalen, där de ska ha stulit ett motorfordon som tillhör företaget. De misstänks för inbrott.

Polisregion Bergslagen har också fått hantera sju-åtta fall av fylleri och har fått väldigt många samtal om hög musik från raggarbilar.

– Det är som rullande nattklubbar, så folk är oerhört upprörda, för det stör livskvaliteten och det påverkar folks liv. Det rubriceras som ofredande, berättar Lars Hedelin, presstalesperson Polisregion Bergslagen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGripandenInbrottKarlstadLars HedelinMisshandelOlovlig körningTorsbyVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.