Hoppa till huvudinnehållet

Stjerneskolans elever riktiga stjärnor på slutprov: ”Meriterande på cv:t”

Publicerad:
Stjerneskolans elever Aleksander Stölan och Cera Spjuth noterade varsitt strålande resultat på sina avgångsprov.
Stjerneskolans elever Aleksander Stölan och Cera Spjuth noterade varsitt strålande resultat på sina avgångsprov. Foto: Privat

De fick 89 respektive 78 poäng av 96 möjliga. Stjerneskolans fordonselever Aleksander Stölan och Cera Spjuth var bäst i hela Sverige på sina avgångsprov.

– Jag är jättestolt, säger deras lärare Jörgen Sätherberg.

Varje år arrangerar branschorganisationen Transportföretagen avgångsprov där fordonselever får visa sina kunskaper inför stundande arbetsliv. Den här gången var Aleksander Stölan bäst av samtliga cirka 1 500 provdeltagare inom grenen personbilsteknik. Cera Spjuth, å sin sida, fick högst resultat av alla tjejer.

– Jag är imponerad av båda och det här visar att vi gör någonting rätt i vår utbildning, säger Jörgen Sätherberg.

Det är inte ovanligt att Stjerneskolans elever presterar bra på avgångsproven, men sådana här framstående resultat är ovanliga.

– Förutom de här fina individuella insatserna vann vi lagtävlingen där Aleksander Stölan ingick, säger Sätherberg.

Som pris får vinnarna följa med på en resa som arrangeras av Transportföretagen. Både Stölan och Spjuth har under sina tre år på Stjerneskolan läst personbilsteknik med inriktning tävling.

– När de nu ska jobba kommer resultatet i avgångsprovet att vara meriterande på cv:t, säger Jörgen Sätherberg.

Artikeltaggar

Skola och utbildningStjerneskolanUtmärkelser

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.