Hoppa till huvudinnehållet

Regerande världsmästarinnan kommer till Karlstad: ”Är i kanonform”

Publicerad:
Maja Åskag, från inomhus-EM i Istanbul tidigare i mars.
Maja Åskag, från inomhus-EM i Istanbul tidigare i mars. Foto: VEGARD GRØTT

Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos är några av landslagsstjärnorna som redan presenterats till Karlstad Grand Prix.

Här kommer nästa: Längd- och trestegshopparen Maja Åskag.

Den 20-åriga stortalangen har radat upp fina prestationer under säsongen. Att formen är på uppåtgående visade Eskilstunatjejen inte minst på nordiska mästerskapen i Köpenhamn när hon vann trestegstävlingen på 14.00 – hennes förstas hopp över 13.99 sedan junior-EM-guldet i Tallinn 2021.

”Kanonform som skvallrar om att det kan bli riktigt långa hopp även i längdhoppet som hamnar i fokus under Folksam Grand Prix i Karlstad”, skriver arrangören i ett pressmeddelande

Personbästat för landslagsstjärnan ligger på 6.60 och på Sola Arena den 5 juli kan den värmländska publiken bland annat se fram emot en duell mellan regerande JVM-mästarinnan och hemmahoppet Kaiza Karlén.

– Maja har tidigare visat att hon trivs i Karlstad så det ska bli spännande att se henne på Sola arena. Det känns kul att vi fortsätter att bjuda in morgondagens stjärnor att prestera i Värmland, säger tävlingsledaren Johan Engberg i en kommentar.

Tidigare i år tävlade Maja Åskag på inomhus-EM i Istanbul där hon slutade på en åttondeplats i trestegsfinalen.

Artikeltaggar

FriidrottJohan EngbergKarlstad GPMaja Åskag

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.